VEST: audieri în cazul adolescentelor de 15 ani care s-au aruncat în gol de pe un turn de apă înalt de 20 de metri – una dintre fete a sunat-o pe mama sa pentru a-i spune că intenționează să se sinucidă

Procurorii au început audierile în cazul celor două adolescente de 15 ani, din oraşul Uricani, care au murit după ce, sâmbătă după-amiază, s-au aruncat în gol de pe un turn de apă înalt de 20 de metri, din municipiul Lupeni.

Audierile în acest caz au început. Primii au fost audiaţi părinţii celor două fete şi personalul medical care a ajuns la locul incidentului. Urmărirea penală este în derulare„, a declarat, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, procurorul Robert Scorţa.

De asemenea, a fost dispusă necropsia trupurilor celor două fete, fiind aşteptat raportul medico-legal.

Deoarece urmărirea penală este în derulare, procurorii nu pot furniza, pentru moment, mai multe date despre incidentul de la Lupeni.

Două adolescente de 15 ani, din oraşul Uricani, au murit după ce s-au aruncat, sâmbătă, în gol de pe un turn de apă, înalt de circa 20 de metri, ce aparţine unei foste fabrici din municipiul Lupeni. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, iar ancheta continuă pentru a stabili circumstanţele şi cauzele care le-au determinat pe cele două minore să recurgă la acest gest.


Una dintre fete a sunat-o, sâmbătă după-amiază, pe mama sa pentru a-i spune că intenţionează să recurgă la un gest sinucigaş, femeia anunţând imediat Poliţia la numărul de urgenţă 112.


În urma apelului, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de intervenţie, atât din cadrul Poliţiei municipiului Lupeni, cât şi echipaje medicale.

Poliţiştii au identificat trupurile celor două minore, faţă de una dintre acestea fiind declarat imediat decesul, iar faţă de cea de-a doua echipele medicale încercând protocolul de resuscitare, dar fără rezultat.

Poliția a fost sesizată de o femeie din Uricani cu privire la faptul că fiica acesteia, în vârstă de 15 ani, ar fi apelat-o telefonic pentru o anunța că intenționează să recurgă la un gest sinucigaș, în zona „la ruine”, din Lupeni. În cel mai scurt timp, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Lupeni și echipaje medicale s-au deplasat în zona unei foste fabrici din Lupeni, unde au identificat trupurile a două minore, ambele în vârstă de 15 ani, din Uricani, care se pare că au suferit multiple traumatisme prin cădere de la o înălțime de aproximativ de 20 de metri. Cu privire la una dintre cele două minore, personalul medical a imediat declarat decesul, în timp ce față de a doua a fost aplicat protocolul de resuscitare, din păcate,  fără rezultat„, a transmis IPJ Hunedoara.


Cele două adolescente fuseseră colege de clasă până la terminarea gimnaziului.

Ele învăţau la licee din localităţi diferite şi rămăseseră prietene.

Una dintre ele şi-a anunţat pe o reţea de socializare gestul sinucigaş, prin mesajul: „Am plecat mai repede ca anul 2023”.

Ambele fete făceau parte din familii care se interesau de ele.

Fetele au fost găsite fără viaţă, cu faţa spre cer, semn că ele s-ar fi putut arunca, împreună, cu spatele spre pământ.

Pe clădirea de pe care s-au aruncat au fost găsite telefoanele lor, gecile şi un pachet cu ţigări.

La acest moment se adună date, să vedem ce a condus la această tragedie. Tot ce am aflat până în acest moment este că copiii au fost urmăriţi de către părinţi, părinţii chiar au fost implicaţi în activitatea lor şcolară”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.

Cele două adolescente de 15 ani din judeţul Hunedoara care sâmbătă s-au sinucis, aruncându-se de pe o clădire dintr-o fostă fabrică, lăsată în ruină, fuseseră colege de clasă, până în clasa a opta, la o şcoală din Uricani. Ele au rămas prietene şi după terminarea gimnaziului. Una dintre ele era elevă în clasa a noua la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” din Vulcan şi cealaltă era elevă la Liceul Tehnologic „Retezat” Uricani.

Este un caz care ne-a cutremurat, ne pare foarte rău pentru cele întâmplate. La acest moment se adună date, să vedem ce a condus la această tragedie. Tot ce am aflat până în acest moment este că copiii au fost urmăriţi de către părinţi, părinţii chiar au fost implicaţi în activitatea lor şcolară. Copiii nu au provenit din familii care să nu-şi fi dat interesul. Probabil consilierii noştri vor face prima dată consiliere cu colegii de clasă ai celor două fete, pentru că acolo este prioritar în acest moment, pentru că şi pentru ei este o traumă ceea ce s-a întâmplat”, a declarat luni, inspectorul şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, Sofia Szasz. 

Surse locale au declarat, de asemenea, că cele două fete nu aveau foarte multe absenţe, nu s-a semnalat „un comportament ieşit din comun” în cazul lor şi că una dintre ele a fost, la un moment dat, în atenţia consilierului şcolar, fiind chemată pentru o discuţie din cauză că adunase peste 20 de absenţe nemotivate. 

Recomandările noastre

Cele mai citite articole