VEST: alpinistul Adrian Ahriţculesei va pleca într-o expediţie în Antarctica pentru a încheia în premieră pentru un român “Circuitul celor şapte vulcani“

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, va pleca, la începutul lunii ianuarie 2023, într-o expediţie în Antarctica, unde plănuieşte să urce pe Muntele Sidley (4.285 m) şi să încheie „Circuitul celor şapte vulcani”, pentru a deveni primul bărbat din România ce reuşeşte o asemenea performanţă.

„Expediţia în Antarctica a devenit o certitudine. Sunt foarte fericit. Aş putea spune că este expediţia vieţii mele, cea mai îndrăzneaţă şi cea mai costisitoare. Nu-mi rămâne decât să fiu sănătos, să mă pregătesc cât mai bine. Sper să fie pace, să nu înceapă, Doamne fereşte, un război şi să nu mai pot pleca”, a declarat luni, alpinistul Adrian Ahriţculesei.

Tânărul de 37 de ani va trebui să fie pe 6 ianuarie 2023 în oraşul Punta Arenas, din Chile, unde se va întâlni cu organizatorii expediţiei în Antarctica. Din Punta Arenas, membrii expediţiei vor lua un alt avion care îi va transporta până la o bază de cercetare din Antarctica, unde vor rămâne câteva zile pentru ca organismul lor să se obişnuiască cu temperaturile de acolo.

În final, cu ajutorul unui avion de mici dimensiuni, grupul din care face parte şi alpinistul român va ajunge la baza Muntelui Sidley. Din acest loc va începe ascensiunea pe vulcanul din Antarctica, la finalul acesteia membrii expediţiei urmând să fie preluaţi de acelaşi avion şi transportaţi la baza de cercetare, iar de acolo vor urma traseul spre casă.

Expediţia este prevăzută să aibă loc în perioada 6-21 ianuarie, iar costurile ei se ridică la aproximativ 70.000 de dolari.

Alpinistul Adrian Ahriţculesei a reuşit să urce, până acum, pe şase din cei şapte vulcani ce sunt incluşi în „Circuitul celor şapte vulcani”. El a cucerit, astfel, vârfurile Damavand (5.609 metri) – Iran, Asia, Mont Giluwe (4.367 m) – Oceania şi Australia, Pico de Orizaba (5.636 m) – America de Nord, Elbrus (5.642 m) – Europa, Ojos del Salado (6.893 m) – America de Sud, Kilimanjaro (5.895 m) – Africa.

Circuitul „Seven Vulcanoes” presupune escaladarea celor mai înalţi vulcani de pe cele şapte continente.

Prima femeie din România care a reuşit acest circuit a fost Crina „Coco” Popescu, în anul 2012, când avea doar 16 ani.

Horticultura S.A. face angajări

S.C Horticultura S.A. caută oameni care doresc să se alăture echipei în toate activitățile ce țin de organizarea și aranjarea spațiilor verzi. Posturile disponibile: Muncitori necalificați – 15 posturi Dulgher-…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole