VEST: 48 de persoane din Nepal, Siria, Sudan şi Afganistan au fost descoperite într-un TIR care transporta pahare de sticlă

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac II au prins, vineri, 48 de persoane din Nepal, Siria, Sudan şi Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în ascunşi într-un TIR care transporta pahare de sticlă.

Şoferul autotrenului este cetăţean turc şi transporta marfa pe ruta Turcia-Olanda.

„În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, 48 de cetăţeni străini. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noştri au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Nepal, Siria, Sudan şi Afganistan ce intenţionau să treacă în mod fraudulos frontiera pentru a ajunge în state din vestul Europei”, a transmis Poliţia de Frontieră Arad.

Şoferul este cercetat pentru trafic de migranţi, în timp ce călătorii clandestini, pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole