Razie a polițiștilor în Timișoara – au fost efectuate 135 de testări cu etilotest și 5 testări cu Drugtest

Polițiștii Biroului Rutier Timișoara au organizat, sâmbătă noaptea, o acțiune tip „BLITZ”, în sistem integrat, împreună cu polițiștii celor 5 secții urbane Timișoara, ai Serviciului Rutier Timiș și jandarmi, pentru reducerea victimizării participanților la trafic și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul cetățenilor.

Acțiunea s-a desfășurat pe principalele artere din municipiul Timișoara, fiind controlate 288 de autovehicule și legitimate 306 persoane.

Au fost efectuate 135 de testări cu aparatul etilotest și 5 testări cu aparatul Drugtest.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9.040 de lei. Dintre acestea, 9 sancțiuni, în valoare de 1.740 de lei, au fost aplicate conform OUG 195/2002R, pentru nerespectarea normelor rutiere și 11 sancțiuni, în valoare de 7.300 de lei, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, conform Legii 61/1991. Au fost constatate 3 infracțiuni la regimul rutier (conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului) și reținute, în vederea suspendării, 2 permise de conducere„, transmite IPJ Timiș.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare, pentru prevenirea evenimentelor negative și responsabilizarea tuturor participanților la trafic.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole