VEST: 30 de persoane au fost evacuate în urma unui incendiu – izbucnit de la un scurtcircuit electric

Treizeci de persoane au fost evacuate în urma unui incendiu care a avut loc, miercuri dimineaţa, la acoperişul unui bloc cu două etaje din municipiul Lupeni, din primele cercetări apreciindu-se că focul a izbucnit de la un scurtcircuit electric apărut la reţeaua electrică a imobilului.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, arderea a fost generalizată, pe o suprafaţă de câteva zeci de metri pătraţi, iar intervenţia pompierilor militari a limitat extinderea focului la acoperişul altor două scări ale imobilului.

Pentru a fi puşi în siguranţă, au fost evacuaţi 20 de locatari, iar alţi 10 au părăsit singuri clădirea.

Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Intervenţia a fost complexă, cele trei echipaje de pompieri au acţionat cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă de capacitate mare şi cu o autoscară, iar la locul incendiului s-au aflat, totodată, două ambulanţe SMURD şi una a Serviciului de Ambulanţă Judeţean”, a precizat sursa citată.

După aproximativ 90 de minute incendiul a fost lichidat, iar echipajele aflate la faţa locului au acţionat pentru înlăturarea distrugerilor provocate de flăcări.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole