Acțiune pe DN 6: peste 400 de amenzi și 29 de șoferi lăsați fără permise de conducere. În Șuștra a fost prins la volan un tânăr drogat cu benzodiazepine

Polițiștii Serviciului Rutier Timiș, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier Caraș-Severin și Serviciului Rutier Mehedinți, au desfășurat marți, în intervalele orare 08:00-12:00 și 14:30-17:30, o acțiune în Sistem “Cascada” pe D.N. 6, în vederea depistării conducătorilor auto care nu respectă limitele legale de viteză sau care efectuează manevra de depășire în mod neregulamentar.

Astfel, pe tronsonul de drum D.N. 6 care tranzitează județul Timiș, au fost controlate 530 de autovehicule și legitimate 700 de persoane.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 409 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 132.681 de lei, conform OUG 195/2002R, pentru nerespectarea normelor rutiere. Dintre acestea, 296 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reținute, în vederea suspendării, 29 de permise de conducere, dintre care 14 pentru viteză, 10 pentru depășire și 5 pentru alte abateri„, transmite IPJ Timiș.

De asemenea, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare și constatate două infracțiuni la regimul rutier, conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive și conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere.

În urma activităților efectuate, polițiștii rutieri au depistat în localitatea Șuștra, un bărbat, în vârstă de 22 de ani, care a condus un autoturism sub influența substanțelor psihoactive (benzodiazepine). Totodată, acesta a efectuat neregulamentar manevra de depășire„, mai transmite IPJ Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole