VEST: 170 de gospodării din 30 de localităţi au fost afectate de ploile torenţiale – 23 de persoane, între care trei copii, au fost evacuate

Un număr de 170 de gospodării din 30 de localităţi situate în Ţinutul Pădurenilor au fost afectate de ploile torenţiale care au căzut sâmbătă după-amiază în judeţul Hunedoara, prefectul Călin Marian convocând, duminică, o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) la care au luat parte şi primarii din comunele care s-au confruntat cu inundaţii.

Conform primelor date centralizate de autorităţi, în urma ploilor torenţiale, au fost afectate 30 de localităţi, două drumuri naţionale, patru drumuri judeţene şi trei drumuri comunale. De asemenea, 15 localităţi au rămas fără curent electric, iar 23 de persoane, între care trei copii, au fost evacuate.

În cadrul reuniunii CJSU au fost analizate şi adoptate măsurile ce se impun ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase înregistrate în judeţ, prefectul, care s-a aflat sâmbătă după-amiază în teren, subliniind că este „extrem de important” să fie remediate rapid problemele din localităţile afectate, a informat Prefectura.

Cel mai important este să rezolvăm problemele de infrastructură care pun în pericol circulaţia rutieră şi cele legate de întreruperea curentului electric. Avem un număr de 170 de gospodării afectate şi am solicitat să ne fie comunicate toate rapoartele operative de către Comitete locale de situaţii de urgenţă, într-un termen cât mai scurt. Ceea ce vreau să evidenţiez este faptul că trebuie să fim operativi, trebuie să lucrăm împreună pentru a soluţiona aceste situaţii neplăcute. (…) Doresc să le transmit cetăţenilor că pericolul a fost depăşit, dar, în cazul în care vor mai exista asemenea situaţii, îi rog să semnaleze orice problemă la numărul de telefon 112„, a transmis prefectul judeţului Hunedoara.

El a precizat că, alături de pompierii militari, pe teren se află şi echipe ale jandarmilor, pregătite să intervină dacă este nevoie.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole