VEST: 15 persoane au suferit fracturi, traumatisme şi contuzii pe pârtiile de ski în stațunile din Caraș-Severin – un bărbat cu afecțiuni renale salvat în Masivul Retezat

Un bărbat în vârstă care avea simptome ale unei afecţiuni renale a fost preluat, de salvamontiştii din Hunedoara din Masivul Retezat, el fiind transportat la spital cu elicopterul.

Potrivit Salvamont Hunedoara, salvamontiştii au intervenit pe Valea Pietrele din Masivul Retezat pentru salvarea unui bărnat în vârstă, care reclama senzaţie de rău şi nu se putea deplasa.

Echipa de salvatori montani a Serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Hunedoara a ajuns la persoana suferindă de pe Valea Pietrele din Masivul Retezat. După o examinare amănunţită a rezultat că bolnavul prezenta simptomele unei afecţiuni renale. Luând în considerare gravitatea cazului, precum şi condiţiile improprii de evacuare terestră a bolnavului s-a solicitat sprijin pentru evacuare aero a bolnavului. După stabilizarea şi imobilizarea pacientului acesta a fost predat echipajului medical aero şi transportat la spitalul din Haţeg”, a arătat sursa citată.

Final de săptămână aglomerat și în staţiunile montane din Caraş- Severin și cu multe intervenții ale salvamontiștilor.

15 persoane au avut nevoie de ajutorul Salvamont Caras-Severin cele mai multe cu fracturi, traumatisme şi contuzii survenite pe pârtiile de ski.

De asemenea, un turist a alunecat peste 300 m într-o vale din M-ţii Ţarcu, fiind recuperat de salvamontiști cu ajutorul elicopterului.

Din fericire s-a ales cu o sperietură şi unele lovituri la un braţ.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole