USR Timiș: Guvernul PNL-PSD a uitat că vine iarna – mimează că negociază cu furnizorii de energie

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, trage un semnal de alarmă în privința modului halucinant în care actualul guvern tratează politica energetică a României. Datorită răfuielilor tot mai amenințătoare dintre liberali și pesediști, o mare parte din administrațiile locale sunt puse, practic, cu spatele la zid, se arată într-un comunicat de presă.

„Câtă vreme ministrul Energiei, membru PNL și șeful Agenției de Reglementare a Energiei, membru al PSD își aruncă pisica unul către celălalt, fără să facă absolut nimic concret în acest domeniu, există riscul real ca marile orașe, inclusiv Timișoara, să rămână în întuneric”.

Primarul Timișoarei arată că totul a plecat de la plafonarea prețului energiei la 1000 de lei/megawatt. Doar că simpla plafonare a prețurilor la energie nu rezolvă deloc problemele cu care se confruntă administrațiile locale din țară.

„Întrucât contractul de electricitate este la final, am apelat la Bursa de Mărfuri pentru a găsi un furnizor. Deși am lansat două licitații, la ele nu s-a prezentat niciun furnizor din branșă, motivele fiind, evident, cele ținând de plafonarea amintită a prețului. În prezent, furnizorii oferă energie la prețuri variind, în general, între 3000 și 4000 de lei/MWh. Din acest motiv, am decis să apelăm la FUI, adică la un furnizor de ultimă instanță, ceea ce presupune costuri enorme pentru noi”, a subliniat Dominic Fritz.

Atât parlamentarii USR de Timiș, cât și primarul Timișoarei au solicitat Guvernului PNL-PSD să nu se joace cu focul și să vină cu o soluție corectă în sprijinul comunităților locale.

„În orice țară civilizată, situația energiei este apanajul strict al politicii guvernului aflat în funcție, și este o chestiune vitală, cu care nimeni nu are dreptul să se joace! Vorbim, de fapt, de iluminatul stradal din Timișoara, mai precis de siguranța circulației cetățenilor pe timpul dimineții, al serii și al nopții”.

USR Timiș se alătură acestui demers al primarului Timișoarei și apelează la liderii coaliției de la putere să ia măsuri, urgent, în privința situației semnalate.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole