Un tânăr de 24 de ani a rămas fără permis de conducere după ce a fost prins cu peste 140 km/h în localitate. A mai și depășit neregulamentar, pe trecerea de pietoni

Un tânăr de 24 de ani a rămas pieton pentru următoarele 180 de zile după ce a fost prins că „zbura” cu mașina printr-o localitate din Timiș.

Poliţiştii Serviciului Rutier au prins în trafic un tânăr de 24 de ani, care conducea un autovehicul în localitatea Șuștra, fără a respecta limita legală de viteză prevăzută pentru acel sector de drum. Acesta avea o viteză de 141 km/h, în timp ce a efectuat o depășire neregulamentară pe marcajul pietonal.

„Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, fiind dispusă măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru o perioadă de 180 de zile. De asemenea, i-a fost înmânată o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație”, transmite IPJ Timiș.

Polițiștii Serviciului Rutier Timiș au organizat duminică, 1 mai, în intervalul orar 14:00-22:00, o acțiune pe DN 59 și DN 6, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Polițiștii au legitimat 80 persoane și au controlat 92 de  autovehicule. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 60 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 18.351 lei, pentru nerespectarea normelor rutiere conform OUG 195/2002 lei.

Au fost reținute 15 permise de conducere, dintre care: 11 pentru depășirea limitelor legale de viteză; 3 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului; 1 pentru efectuarea unei depășiri neregulamentare. Au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole