Reprezentanții campaniei “Timișoara pentru Ucraina“ prezintă cazul impresionant al lui Kostia, care în urmă cu doar câteva zile locuia în Kiev, iar mama și sora lui în Odessa.
“În primele zile ale invaziei au trecut toți granița în România. Următorul pas a fost neclar, dar după o scurtă căutare pe internet, au hotărât că vor veni la Timișoara. În câteva zile și-au oferit ajutorul ca voluntari la centrul suport al campaniei Timișoara pentru Ucraina, deschis în spațiul Direcției de Asistență Socială de lângă Gară. Echipa de aici are mai multe roluri. Profesioniști împreună cu voluntari se ocupă de nevoile refugiaților și preiau ofertele celor care vor să ajute. Totodată, echipa verifică fiecare cazare în parte, pentru a se asigura că spațiile sunt sigure și condițiile decente. Deja au fost verificate peste 40 de astfel de spații care găzduiesc până acum 28 de refugiați“, arată voluntarii de la “Timișoara pentru Ucraina“.
“Kostia a decis că nu poate sta deoparte și a oferit ajutorul său. Este primul operator ucrainean al call centerului campaniei, iar ajutorul lui este binevenit în condițiile în care mulți dintre cei care apelează numărul de WhatsApp dedicat refugiaților și celor care vor să ajute (0741 113 952) nu vorbesc româna sau engleza. Când nu e la centrul de suport, lipește afișe și ajută la primirea refugiaților alături de ceilalți voluntari“, mai precizează voluntarii.
Conform primarului Dominic Fritz până acum s-au strâns din donații aproape 240.000 lei, iar pe www.timisoarapentruucraina.ro găsiți pe ce se cheltuiește fiecare leu.