Subprefectul PSD de Timiș, Sorin Ionescu – un nou caz de pestă porcină africană în Timiș, la Uivar – este la treilea în ultimele săptămâni

O altă gospodărie cu porci domestici confirmați cu pestă porcină africană a fost identificată în localitatea Răuți, comuna Uivar.

Este al treilea caz depistat în ultimele săptămâni după cele din Pișchia și Parța unde au fost sacrificați peste 39 de mii de porci.

În această dimineață, a fost convocată ședința de lucru a Centrului Local de Combatere a Bolilor din județul Timiș, în cadrul căreia au fost aprobate zonele de protecție pe o rază de 0-3 km, respectiv Răuți și Uivar, și zonele de supraveghere din jurul focarului, pe o rază de 3-10 km, în localitățile Sânmihaiu German, Beregsău Mic, Bobda, Cenei, Pustiniș, Otelec, Sânmartinu Maghiar, Sânmartinu Sârbesc și Diniaș. De asemenea, se vor lua măsurile de ucidere imediată sub control oficial şi neutralizare prin incinerare a materialelor de risc unde este necesar. Fac un apel la cetăţenii şi crescătorii de porcine din județul Timiș să identifice animalele deţinute în gospodărie și conform legislaţiei în vigoare să anunţe de urgenţă medicul veterinar în situaţia în care apar modificări în statusul de sănătate al porcinelor din gospodăriile proprii sau apar cazuri de mortalitate în rândul acestora“, a declarat subprefectul PSD de Timiș, Sorin Ionescu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole