Un bărbat a fost împuşcat în picioare după ce a încercat să ia arma unui poliţist

Un bărbat de 38 de ani, din localitatea Sebiş, a fost împuşcat în picioare de poliţişti, după ce a avut un comportament violent şi a încercat să ia arma unuia dintre oamenii legi, informează un comunicat transmis luni de către reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad.

Intervenţia poliţiştilor fusese solicitată la locuinţa bărbatului respectiv, în urma unui scandal în familie.

„În dimineaţa de 13 iunie a.c., în jurul orei 5,30, poliţiştii din Sebiş au fost solicitaţi să intervină la aplanarea unui scandal în familie, în Sebiş. La sosirea poliţiştilor, bărbatul nu mai era la faţa locului, fiind demarate procedurile pentru emiterea unui ordin de protecţie provizoriu. Bărbatul de 38 de ani, din Sebiş, a revenit la locul faptei, pe fondul consumului de alcool manifestându-se violent faţă de unul din poliţişti”, precizează sursa citată.

Conform comunicatului IPJ Arad, bărbatul a continuat să se manifeste violent, încercând să ia pistolul unuia dintre poliţişti, iar în primă fază pentru imobilizarea acestuia s-a încercat folosirea spray-ului din dotare.

„Prima măsură a fost fără efect, iar poliţistul a folosit pistolul din dotare, după efectuarea unui foc de armă în plan vertical, fiind tras un foc în direcţia bărbatului recalcitrant, acesta fiind rănit în zona picioarelor. Bărbatul a fost ulterior încătuşat şi preluat de un echipaj al ambulanţei, fiind transportat la o unitate spitalicească, în vederea acordării de îngrijiri medical”, precizează sursa citată.

Reprezentanţii IPJ Arad mai menţionează că în legătură cu acest caz cercetările continuă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole