Tururi gratuite ale Timișoarei vor fi organizate zilele următoare

Duminică, 1 august, ora 18:00

Turul cartierului Cetate

Punct de plecare: din fața Castelului Huniade (Muzeul Național al Banatului). Turul are durata de aproximativ 3 ore și nu este necesară înscrierea prealabilă. Evenimentul este organizat de Asociația Turism Alternativ, prin proiectul Timișoara Free Tours.

Tururi organizate de Asociația Breasla Ghizilor și Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, pentru a celebra ziua orașului.

Duminică, 1 august, ora 17:00

La pas din cartierul Iosefin în Cetatea Timișoarei

Punctul de start este Casa de Cultură a Studenților Timișoara. Este necesară înscrierea, prin completarea unui formular online: https://forms.gle/bKHpofbB3i2CBz6W7.

Luni, 2 august, ora 18:00

La pas prin cartierul Elisabetin

Punct de întâlnire: Piața Bisericii (în fața magazinului Oglinda). Este necesară înscrierea, prin completarea unui formular online.

Marți, 3 august, ora 18:00

La pas din Cartierul Fabric în Cartierul Cetate

Punct de începere: Piața Traian, lângă Obeliscul Comunității Sârbe. Veți putea să parcurgeți, chiar de Ziua Timișoarei, același drum ca trupele Armatei Române, în frunte cu colonelul Virgil Economu, în data de 3 august 1919, când s-a realizat efectiv unirea Timișoarei și a Banatului cu România Mare.  Este necesară înscrierea, prin completarea unui formular online:  https://forms.gle/YC1SdkUKPsJyyRVb7

Bani pentru promovarea culturii rome

2 milioane de euro, pentru inițiativele culturale despre minoritatea romă. Este vorba de programul RO-CULTURA, finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 și derulat de Ministerul Culturii.  Apelul se adresează…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole