TimPark: în lunile iulie și august au fost ridicate 42 de mașini abandonate – cele mai multe au fost Volkswagen

Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara – TIMPARK, cu sediul în Municipiul Timișoara, Splaiul Nicolae Titulescu, nr. 10, jud. Timiș, anunță că, în baza Legii nr. 421/2002 – actualizată, privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, în lunile iulie și august 2022, au fost ridicate un număr de 42 de autovehicule abandonate de pe teritoriul Municipiului Timișoara.

Acestea sunt:     

 MARCĂ VEHICULLOCUL RIDICĂRII
1AUDIBD. EROILOR DE LA TISA
2BMWBD. EROILOR DE LA TISA
3FIATCAL. BUZIAȘULUI
4DAEWOO MATIZMĂGURA
5VOLKSVAGENI. IONESCU DE LA BRAD
6VOLKSVAGENC-TIN CEL MARE
7VOLkSWAGENAMFOREI
8DACIAFLACĂRA
9VOLKSVAGENTITU MAIORESCU
10SMARTARIEȘ
11DACIACALEA ȘAGULUI
12MERCEDESMENDELEEV
13FORDCUGIR
14FORD FOCUSN. D. COCEA
15FORDCORNELIU COPOSU
16OPELLACULUI
17AUDICALEA ȘAGULUI
18VW POLOLIVIU REBREANU
19OPELTITAN
20VOLKSWAGENLACULUI
21MITSUBISHILACULUI
22VW GOLFPLATANILOR
23MERCEDESMINIȘ
24VOLKSWAGENVASILE LUPU
25OPELLACULUI
26SKODASTAN VIDRIGHIN
27DACIASTAN VIDRIGHIN
28DAEWOO MATIZC.D. LOGA
29FIATI. IONESCU DE LA BRAD
30FORDI. IONESCU DE LA BRAD
31CHEVROLETAL. VIILOR
32VW PASSATAL.VIILOR
33HYUNDAIAL. ȘERBĂNESCU
34OPELCLĂBUCET
35DACIAINTRAREA SURDUC
36MERCEDESBD. IULIU MANIU
37CITROENBD. FRANCESCO  ILLY
38RENAULTJ.H. PESTALOZZI
39MERCEDESLT. OVIDIU BALEA
40DAEWOO CIELOV. LUPU
41OPELPLATANILOR
42VW GOLFTIBISCUM

Serviciul nostru vă informează și că restituirea vehiculului către proprietarul sau deținătorul legal se face pe bază de proces-verbal de predare-primire, în termen de 10 zile de la data la care persoana care revendică vehiculul face dovada achitării tuturor taxelor, a impozitelor și amenzilor prevăzute de lege, aferente respectivului vehicul, conform art. 7 din Legea nr. 421/2002. De asemenea, în cazul vehiculului abandonat, primarul, la propunerea agenților constatatori, îl somează pe proprietarul sau deținatorul legal al vehiculului, prin poștă și/sau curierat rapid, prin scrisoare recomandată cu aviz de primire, ca în termen de 5 zile de la primire să ridice vehiculul aflat în locul special amenajat în care a fost depozitat, în conformitate cu art. 9, alin. 1 din Legea de mai sus. Dacă, în termen de 10 zile de la data comunicării somației, proprietarul sau deținătorul legal al vehiculului abandonat nu răspunde somației primite sau nu îndeplinește condițiile prevăzute la art. 7 alin. (1), vehiculul trece de drept în proprietatea unității administrativ-teritoriale de pe a cărei rază teritorială a fost ridicat, liber de orice sarcini, prin dispoziție a primarului și, în funcție de starea acestuia, urmează a fi valorificat prin vânzare, în condițiile legii, sau predat unității de colectare și valorificare a deșeurilor, conform art. 10, alin. 1 din Lege“, arată TimPark într-un anunț.

Mai multe informații despre situația juridică a vehiculelor abandonate și ridicate de pe teritoriul Municipiului Timișoara puteți afla la punctul de lucru Timpark, situat în Municipiul Timișoara, Calea Șagului, nr. 147/E sau la numărul de telefon 0736900430. (P)

Recomandările noastre

Cele mai citite articole