Timișorenii sunt invitați la Ziua Porţilor Deschise la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia – sâmbătă, 20 august

Rezultatele cercetării arheologice efectuate în acest an la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia vor fi prezentate vizitatorilor sitului, sâmbătă, 20 august, cu ocazia manifestării Ziua Porţilor Deschise, organizată de Consiliul Judeţean Hunedoara prin Direcţia Generală de Administrare Monumente şi Promovare Turistică (DGMAPT).

Evenimentul va avea loc între orele 9,00-19,00, explicaţiile ştiinţifice urmând să fie oferite celor interesaţi de către specialiştii care şi-au desfăşurat activitatea în perimetrul cetăţii, pe parcursul campaniei de cercetare sistematică.

Cercetarea arheologică de la Grădiştea de Munte-Sarmizegetusa Regia continuă în acest an pe terasa a IX-a, unde în 2017 a fost identificat un nou edificiu de cult cu baze de calcar şi pe terasa a X-a pentru documentarea căii de acces spre templul mare de andezit.

Colectivul de cercetare, sub conducerea căruia se desfăşoară cercetările arheologice, este compus din reprezentanţi ai Universităţii Babeş- Bolyai Cluj-Napoca, Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca, Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva şi DGAMPT Hunedoara.

Cercetările arheologice sunt finanţate de Consiliul Judeţean Hunedoara şi de Ministerul Culturii.

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia a fost vizitată anul trecut de peste 70.000 de turişti.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole