Timișorenii respiră aer de munte – incendiul de la Săcălaz nu a afectat calitatea aerului, asigură subprefectul PSD de Timiș, Sorin Ionescu

Subprefectul PSD de Timiș, Sorin Ionescu, a declarat astrăzi că în urma incendiului de seara trecută, de la Săcălaz, nu au fost depășite valorile limită conform Legii nr. 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător.

“La niciunul din poluanții monitorizați pe stațiile automate de monitorizare a calității aerului din Timișoara. Îi felicit pe această cale pe reprezentanții ISU care au acționat cu toate forțele în cel mai scurt timp și într-un mod cât mai eficient pentru stingerea incendiului pe o suprafață considerabilă. Fac un apel, din nou, în acest sens, către toți operatorii economici, deținători de hale etc, să nu ignore obținerea autorizațiilor de securitate la incendiu, care până la urmă reprezintă o prevenire a unor astfel de incidente nedorite“, a spus Sorin Ionescu.

Pe de altă parte, pompierii timișeni au precizat că operațiunea de stingere a incendiului a fost una complexă.

“78 de pompieri militari din cele 7 subunități ale ISU Timiș au intervenit cu 14 autospeciale de stingere, 2 autospeciale de lucru și salvare de la înălțime, un echipaj CBRN, o ambulanță SMURD și o cisternă de 30000 l, la misiunea de stingere a incendiului produs la o hală de depozitare în comuna Săcălaz. În sprijinul salvatorilor timișeni au intervenit și 3 autospeciale de stingere cu 14 subofițeri din cadrul ISU Arad, dar și 5 Servicii Voluntare pentru Situații de Urgență.  Astfel, un efectiv de 22 de autospeciale de stingere, 2 autospeciale de lucru și salvare de la înălțime, un echipaj CBRN și o ambulanță SMURD au intervenit la locul incendiului. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 6.500 mp, cu flacără deschisă și posibilități de propagare“, se arată într-un comunicat al ISU Banat.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole