Timișorenii obligați să se îmbete acasă. Municipiul Timișoara intră în carantina de noapte în weekend

Municipiul Timişoara şi comunele Giroc, Otelec, Parţa şi Şag vor intra în carantină de noapte în weekend, după ce au depăşit rata de infectare cu SARS-CoV-2 de 7 la mia de locuitori, iar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş a luat măsuri restrictive.

Carantina de noapte a fost impusă şi în localităţile Dudeştii Noi, Dumbrava, Dumbrăviţa, Ghiroda, Moşniţa Nouă şi Pădureni, dar pentru întreaga săptămână, pentru că rata de infectare a depăşit 7,5 la mia de locuitori.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat, luni, o rată de infectare pe 14 zile de 7,15 la mie pentru Timişoara.

Noile măsuri prevăd că persoanele vaccinate de cel puţin 10 zile pot circula fără restricţii pe toată durata săptămânii, în timp ce persoanele nevaccinate pot circula de luni până joi fără restricţii, iar de vineri până duminică, circulaţia interzisă în intervalul 20,00 – 05,00, cu anumite excepţii, menţionate în declaraţia pe propria răspundere.

Masca de protecţie este obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru şi este obligatorie pe o rază de 25 de metri în jurul unor spaţii publice, cum ar fi pieţe, spaţii comerciale, unităţi spitaliceşti (fără a se limita la acestea).

Magazinele şi serviciile de prestări servicii funcţionează normal de luni până joi inclusiv, iar în weekend, doar între orele 5,00 – 18,00, în restul intervalului fiind permise doar livrările la domiciliu.

Restaurantele, cafenelele, activităţile recreative, sălile de fitness şi sport, evenimentele private, cele în spaţii închise, evenimentele în aer liber, competiţiile sportive, cursurile de instruire şi conferinţele sunt închise, respectiv interzise.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole