Timișoreanul Vlad Oros – elev la Liceul Grigore Moisil – a obținut o medalie de aur și locul 4 în lume la proba individuală la Olimpiada Internațională de Lingvistică din Bulgaria

Elevii români au obţinut şase medalii (una de aur, trei de argint, două de bronz) şi două menţiuni la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, desfăşurată în perioada 23 – 29 iulie în Bansko, Bulgaria. Au participat peste două sute de elevi, din 38 de ţări.

Pentru prima dată, în acest an, România a trimis două echipe la etapa internaţională. Toţi cei opt participanţi au obţinut premii”, a transmis, vineri, Ministerul Educaţiei.

Sursa citată a precizat că premiile obţinute sunt:

Echipa 1 (finanţată de Ministerul Educaţiei):

•Oros Vlad Ştefan (clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Timişoara) – medalie de aur, locul 4 în lume la proba individuală

•Bratu Mihai-Alexandru (clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu) – medalie de argint

•Chirilă Matei (clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, Cluj-Napoca) – medalie de argint

•Nedelea-Bolboaca Andrei Cristian (clasa a IX-a, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, sector 2, Bucureşti) – menţiune

Echipa 2 (autofinanţată din sponsorizări)

•Păvăloaia Elena (clasa a IX-a, Colegiul Naţional „Sfântul Sava”, sector 1, Bucureşti) – medalie de argint

•Anghel Mihaela (clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Alexandru Ghica”, Alexandria) – medalie de bronz

•Pishchymukha Valeriia (clasa a X-a, Colegiul Naţional „George Coşbuc”, Cluj-Napoca) – medalie de bronz

•Ivanof Elena Tamara (clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Tulcea) – menţiune

Odată cu obţinerea acestor rezultate, Vlad Ştefan Oros (argint în 2022, aur în 2023) se alătură listei celor mai titraţi participanţi, listă din care face parte şi Mihai Alexandru Bratu (aur în 2021, aur în 2022 şi argint în 2023), care îşi reconfirmă statutul de cel mai bun participant român din toate timpurile”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Sursa citată a precizat că echipele României au fost însoţite de Valentina Cojocaru (asistent universitar doctor la Facultatea de Litere, Universitatea din Bucureşti; cercetător la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti”, Bucureşti), Roxana Magdalena Preda (asist. univ. dr., Facultatea de Litere, Universitatea din Bucureşti) şi Paul Helmer (cadru didactic asociat la Facultatea de Automatică şi Calculatoare a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca).

La etapa din acest an au participat 204 elevi din 38 de tări.

În ceea ce priveşte desfăşurarea concursului, au existat două probe: una individuală (care a durat 6 ore şi a presupus rezolvarea a 5 subiecte) şi alta pe echipe (care a durat 4 ore şi a presupus rezolvarea unui subiect).

Itinerant teatral, la Liceul de Artă Ion Vidu

Liceul de Artă „Ion Vidu” din Timișoara, în parteneriat cu Teatrul Național „Mihai Eminescu” Timișoara anunță prima ediție a proiectului cultural-educațional „Itinerant teatral”. Itinerant teatral este un eveniment al secției…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole