Timișoara: zona centrală și parcurile înfrumusețate cu panseluțe – plantările de toamnă sunt în plină desfășurare

Societatea Horticultura SA, aflată în subordinea Consiliului Local Timișoara, a început plantările de toamnă, în zonele emblematice ale orașului.

Colegii noștri pregătesc centrul și parcurile care sunt în responsabilitatea noastră, iar în curând frumoasele panseluțe vor aduce un plus de culoare. Ne putem bucura deja de zonele finalizate, urmând ca și zona centrală să îmbrace haine de sărbătoare“, transmite Dan Rusu, directorul Horticultura SA.

La rândul său, primarul Dominic Fritz sublinia zilele trecute că orașul se desparte de epoca Palmișoara și începe era Timișoara Verde.

Am zis adio la Palmișoara și începem transformarea orașului în Timișoara Verde. Plantăm peste 1.000 de arbori de talie mare pe bulevarde, alveole și parcuri, completăm acolo unde lipseau și îi înlocuim pe cei care au căzut la ultima furtună. Deja am început în cartierul Elisabetin și în 4 parcuri din oraș, iar în multe alte zone din oraș se pregătește solul pentru plantare. Schimbăm principiile cu care cheltuim banul public în așa fel încât să colorăm Timișoara cu flori în anul Capitalei Culturale Europene, dar să fim și chibzuiți. Trecem de la plante care rezistă doar un an și gazon britanic, care are nevoie de multă apă pentru întreținere, la spații urbane pline cu bienale, perene și arbuști, plante mai rezistente și cu costuri mai mici de întreținere“, a declarat astăzi Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole