Timișoara va avea două stadioane doi – aviz de mediu pentru noul Dan Păltinișanu și Eroii Revoluției din Calea Buziașului

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului informează într-un bilanț pentru anul trecut că a acordat în cursul lui 2023 „undă verde” din punct de vedere al protecţiei mediului pentru două stadioane care urmează să fie construite la Timișoara: noul Dan Păltinișanu și Eroii Revoluției din Calea Buziașului.

Potrivit proiectului, Dan Păltinișanu va respecta standardele UEFA şi urmează să fie construit pe vechiul amplasament, după demolarea construcţiilor existente.

Consiliul Județean Timiș este titularul proiectului privind construirea unui stadion cu capacitatea de 30.000 locuri, în str. Ștefan Covaci, nr. 1, din Municipiul Timișoara, pe amplasamentul vechiului stadion Dan Păltinișanu, închis în urmă cu doi ani pentru competiții și folosit în prezent doar ca bază de antrenament, pentru fotbal. Proiectul, pentru care APM Timiș a emis Decizia etapei de încadrare, în cadrul procedurii privind emiterea Acordului de mediu, propune demolarea stadionului existent și construirea unuia nou, care va corespunde cerințelor de acreditare UEFA. Arena va putea găzdui meciuri de nivel național (Liga 1), cu spectatori și internațional (meciuri amicale, de calificare, precum și competitii europene până la nivelul semifinalelor). Capacitatea stadionului va fi de 30.000 locuri pe scaune, cu tribune în totalitate acoperite, iar în cazul concertelor, capacitatea este estimată la 40.000 de spectatori. Și în acest caz, atât pentru demolare, cât și pentru finanțarea lucrărilor sunt necesare două Hotărâri de Guvern“, se arată într-un comunicat de presă.

La Timişoara, a primit “undă verde” şi arena “Eroii Revoluţiei”.

Proiectul primului stadion construit în Timișoara după Revoluție, care aparține municipalității Timișoara, cunoscut de locuitorii metropolei drept stadionul LEGO, se va numi „Eroii Revoluției” și va fi realizat pe Calea Buziasului, pe structură metalică, fiind prima construcție de acest fel, de la zero, după Revoluția din 1989. Prin proiect se propune amenajarea de terenuri de sport și construirea stadionului pe structură metalică, pe o suprafață de 52.668 mp, din care suprafață construită desfășurată va fi de 12.954 mp. Viitoarea arenă va avea aproximativ 10.000 de locuri în tribune și va găzdui atât competiții oficiale de fotbal, cât și antrenamente ale echipelor din centrele de copii și juniori. Pe lângă fotbal în cadrul stadionului se vor putea desfășura meciuri și antrenamente de rugby, evenimente sociale/culturale și concerte. Și pentru acest proiect, APM Timiș a emis Decizia etapei de încadrare, în cadrul procedurii privind emiterea Acordului de mediu“, mai arată sursa citată.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole