Încep lucrările la o nouă școală din Timișoara. Dominic Fritz a pus piatra de temelie la investiția de 23 de milioane de lei

A fost pusă piatra de temelie a noii clădiri de la școala Waldorf, în prezența primarului Dominic Fritz.

Peste tot în Timișoara avem nevoie de spații noi și încercăm foarte mult să dezvoltăm acest spații noi, nu doar ca niște cutii în care să fie băgați niște elevi, ci într-adevăr ca spații educaționale pe care să le gândim din start ca un loc pentru o comunitate de elevi, de părinți de profesori. E un lux pentru noi că putem lua parte la nașterea unei noi clădiri educaționale și că putem pune sufletul și filozofia noastră de educație în această clădire, pentru ca ea să fie un loc cu respect pentru copii, pentru contribuția și talentul pe care-l vor aduce în societate. Acuma munca abia începe – munca fizică – dar și munca de susținere din partea municipiului Timișoara” a declarat primarul Dominic Fritz.

Primăria Municipiului Timișoara construiește pe terenul situat pe strada Uranus, nr.14,  un corp nou de clădire cu 8 săli de clasă, 13 săli pentru laboratoare și ateliere, cabinete, săli afterschool, dar și o sală multifuncțională și spații administrative. Este prima clădire de școală care va fi accesibilizată încă din faza de construcție pentru copiii cu probleme de mobilitate. De asemenea, la finalizarea lucrărilor de construcție, noul corp de clădire va fi dotat cu toate materialele și echipamentele didactice necesare.

Pentru a sărbători începerea proiectului, Liceul Waldorf a introdus într-o capsulă un mesaj pentru viitoarele generații, iar reprezentanți ai liceului și al instituțiilor publice au dat prima lopată. La momentul festiv au mai fost prezenți Sorin Ionescu, subprefect de Timiș, Aura Danielescu, inspector școlar general Timiș, Alexandrina Bradea, directoarea Liceului Waldorf, Cristina Gazibara, reprezentanta părinților și Matei Liuba, reprezentantul elevilor.

Liceul Waldorf a fost înființat în 1991 ca școală de stat cu specific de pedagogie alternativă. În cadrul școlii se întâlnesc toate formele de învățământ preuniversitar, grădiniță, școală primară, școală gimnazială și liceu.

Clădirile în care funcționează grădinița, școala primară, gimnazială și liceul se găsesc pe terenul adiacent investiției propuse, având însă un număr insuficient de săli de clasă și laboratoare, precum și o dotare necorespunzătoare pentru a acoperi cererea existentă și să asigure o bună desfășurare a procesului de învățământ primar, gimnazial și liceal.

Proiectul este finanțat din fonduri nerambursabile în cadrul Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Valoarea totală a investiției este de 22.741.223,25 lei (cu TVA), iar durata de realizare a investiţiei este de 15 luni. 

Firma care va realiza lucrările este NEDEX GRUP ca lider împreună cu patru firme subcontractate, respectiv SC CONECO ROMANIA SRL, IGNNEX FIRE SOLUTIONS, M.C.SAFE ALARM, SERVSTING SRL și WATTVISOR S.R.L.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole