Timișoara: Universitatea Politehnica are o nouă conducere – rector Florin Drăgan și prorectorii Alina Dumitrel, Larisa Ivașcu, Liviu Marșavina, Sorin Mușuroi și Simon Pescari

Universitatea Politehnica Timișoara are, începând de joi, 21 martie 2024, o nouă echipă de conducere. Rectorul instituției, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, ales pentru al doilea mandat, a prezentat în plenul Senatului UPT, echipa de prorectori alături de care va asigura conducerea instituției și punerea în aplicare a planului managerial, validat prin votul comunității academice.

Tot în plenul Senatului, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan a prezentat Raportul Rectorului UPT pe anul 2023, subliniind că, în anul Capitalei Europene a Culturii, Campusul UPT, care a împlinit 100 de ani, a găzduit cele mai multe evenimente organizate în Timișoara. De asemenea, rectorul instituției a prezentat execuția bugetară pe anul 2023, dar și planul strategic pe următorii 5 ani, bazat pe planul managerial cu care a câștigat alegerile.

Echipa alături de care își va îndeplini obiectivele asumate pentru următorii 5 ani este formată din:

– prof.univ.dr.ing. Alina Dumitrel – prorector responsabil cu procesul de învățământ, studenți și asigurarea calității;

– prof.univ.dr.ing. Larisa Ivașcu – prorector responsabil de antreprenoriat și politici financiare;

– prof.univ.dr.ing. Liviu Marșavina – prorector responsabil cu cercetarea științifică, inovarea și transferul tehnologic;

– prof.univ.dr.ing. Sorin Mușuroi – prorector responsabil cu comunicarea, imaginea și relația cu mediul socio-economic;

– conf.univ.dr.ing. Simon Pescari – prorector responsabil cu patrimoniul, investițiile și dezvoltarea sustenabilă.

Noua echipă de conducere aduce în fruntea universității atât oameni cu experiență consacarată, cât și colegi noi. Ne asumăm rolul de piloni ai dezvoltării academice, depășind limitele didactice și de cercetare, îndreptându-ne atenția și către antreprenoriat, internaționalizare și sustenabilitate. Prin proiectele pe care le dezvoltăm la Hunedoara, prin facultatea locală, dar și la Arad, alături de Universitatea Aurel Vlaicu, dorim să împingem orașul către o asumare a dezvoltării regionale. Rămânem profund implicați în cultură, sport și în activitățile comunității prin intermediul proiectelor sociale. Suntem convinși că urmează cinci ani plini pentru Politehnică și pentru Timișoara”, a declarat rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan.

Amintim că, din acest an, și Senatul Universității Politehnica Timișoara are o nouă echipă de conducere, președintele acestuia, conf.univ.dr. Liviu Cădariu-Brăiloiu, având alături o echipă de 4 vicepreședinți – conf.univ.dr. Adina-Ramona Palea, prof.univ.dr.ec. Claudiu-Tiberiu Albulescu, conf.univ.dr.ing. Vlad-Mircea Mihăescu, prof.univ.dr.ing. Daniel-Viorel Ungureanu -, responsabili cu activitatea celor 12 comisii ale Senatului, precum și un nou secretar general, conf.univ.dr.ing. Luisa-Izabel Dungan.

În perioada imediat următoare vor fi organizate și concursurile pentru decani, astfel încât să fie asigurată și conducerea facultăților pentru următorii 5 ani.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole