Timișoara: un elev de la Liceul Grigore Moisil, medalie de aur la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică

O nouă performanță deosebită a elevilor români, de această dată la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică 2022 (Kutaisi, Georgia).

Triplu campion, Vlad-Ștefan Oros (Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” din Timișoara), a cucerit medalia de aur absolut și titlul de cel mai bun concurent european.

Vlad a mai obținut anul acesta, în numele României, o medalie de aur la Olimpiada Internațională de Fizică și locul 2 la nivel mondial, precum și o medalie de argint la Olimpiada Internațională de Lingvistica! Felicitări, în egală măsură, dublului medaliat cu aur, Andrei-Darius Dragomir (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București)! El a mai obținut anul acesta, în numele României, o medalie de aur la Olimpiada Internațională de Fizică  Felicitări şi celor trei elevi români medaliați cu bronz: Răzvan-Mihail Ciurescu, Răzvan-Gabriel Marcu și Vladimir George Necula (toți 3 de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București)! Răzvan-Gabriel Marcu a mai obținut anul acesta, în numele României, o medalie de aur la Olimpiada Internațională de Fizică. Felicitări domnilor profesori Petru Crăciun (ISJ Suceava) și Cristian Pîrghie (Universitatea ,,Ștefan cel Mare’’ din Suceava)! Felicitări și mulțumiri doamnelor profesor Rodica Ionescu și profesor doctor Delia Davidescu!  Felicitări domnului profesor universitar doctor Adrian Dafinei !“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Școlar Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole