Timișoara: fonduri europene pentru școli și grădinițe – la care Şcoala Generală 30, Grădiniţa PP33 și Liceul Iris

Proiecte de aproximativ 870 de milioane de lei sunt în derulare în 130 de grădiniţe, şcoli şi universităţi din vestul ţării, care sunt modernizate cu ajutorul fondurilor europene, informează, vineri, Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest.

Potrivit sursei citate, peste 30.000 de preşcolari, elevi şi studenţi vor fi beneficia de spaţii de învăţământ moderne, iar sumele care vor fi investite până la finalul acestui an sunt obţinute prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Cele mai multe proiecte vizează reabilitarea, modernizarea şi dotarea instituţiilor de învăţământ, dar există şi proiecte de construire a unor creşe, grădiniţe, şcoli şi licee sau extinderea celor existente.

ADR Vest face un bilanţ al acestor investiţii şi arată că în judeţul Arad au fost finalizate lucrările de reabilitare termică la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” şi la grădiniţele „Prieteniei”, „Curcubeul Copiilor” şi „Palatul Fermecat”, lucrări în valoare totală de peste cinci milioane de lei. Alte lucrări de reabilitare şi extindere au loc la şcoli, grădiniţe şi creşe din Lipova, Curtici, Vinga, Pecica şi Ineu.

În judeţul Hunedoara, unul dintre cele mai importante proiecte este acela de construire a unei noi şcoli gimnaziale în Haţeg, unde valoarea este de peste 21,5 milioane de lei. Aici, lucrările sunt finalizate şi urmează să fie achiziţionate mobilier şi echipamente necesare. Aceeaşi situaţie este şi la Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva (şcoala generală), unde a avut loc reabilitarea, modernizarea clădirilor şi echiparea infrastructurii educaţionale, printr-un proiect de 10,6 milioane de lei.

În Caraş Severin, aproximativ 13 milioane de lei au fost investiţi în reabilitarea Colegiului Tehnic Reşiţa, în timp ce Colegiul Naţional „Traian Lalescu” şi Liceul Teoretic „Traian Vuia”, din acelaşi oraş, au beneficiat de reabilitări energetice în valoare de peste 6 milioane de lei fiecare.

În Timişoara se derulează un proiect de peste 23 de milioane de lei, prin care Şcoala Generală nr. 30 va fi extinsă şi modernizată. Tot în Timişoara, Grădiniţa PP33 a fost extinsă şi reabilitată, iar în prezent sunt aproape de finalizare lucrările de la Liceului Teoretic Special „IRIS”, unde are loc reabilitarea, consolidarea şi modernizarea printr-un proiect de aproximativ 6 milioane de lei.

În învăţământul superior au fost finalizate sau sunt în derulare nouă proiecte la universităţile din Regiunea Vest, de care vor beneficia peste 8.000 de studenţi. Valoarea totală a acestor proiecte este de aproximativ 100 de milioane de lei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole