Timișoara: un dezvoltator imobiliar belgian va ridica două clădiri rezidențiale în zona PALTIM – imobilele verzi vor avea vedere la râul Bega

BRD Groupe Societe Generale anunţă că a acordat o finanţare de 24.320.000 euro pentru dezvoltarea a două clădiri rezidenţiale verzi de către dezvoltatorul imobiliar belgian Speedwell, în Timişoara.

Ca parte a angajamentului său de a sprijini proiecte sustenabile în România, BRD Groupe Societe Generale a acordat o finanţare de 24.320.000 EUR pentru dezvoltarea a două clădiri rezidenţiale verzi de către dezvoltatorul imobiliar belgian Speedwell, în Timişoara. Împrumuturile au fost structurate de BRD în conformitate cu principiile LMA Green Loans şi cu prevederile criteriilor de contribuţie substanţială ale taxonomiei UE pentru atenuarea riscurilor legate de schimbările climatice, aplicabile acestui tip de dezvoltări. Prin acordarea acestor împrumuturi verzi, BRD doreşte să sprijine Speedwell în dezvoltarea sa durabilă şi prietenoasă cu mediul, pentru care se aşteaptă un impact pozitiv măsurabil”, anunţă banca.

Cele două clădiri verzi sunt situate într-o zonă premium din Timişoara, cu vedere la râul Bega.

Piaţa rezidenţială este, în prezent, una dintre cele mai atractive din România din punctul de vedere al finanţărilor verzi, iar BRD este pe deplin pregătită pentru rolul de bancă finanţatoare sau de structurare verde. Ne bucurăm să contribuim la succesul acestui nou proiect ce urmează a fi dezvoltat de Speedwell, unul dintre clienţii noştri tradiţionali, şi ne reafirmăm disponibilitatea de a finanţa tranziţia verde a companiilor româneşti„, a declarat Maria Rousseva, director general adjunct al BRD, responsabil cu activităţile de corporate banking.

Speedwell, dezvoltator imobiliar, consideră că sustenabilitatea în sectorul imobiliar are o importanţă strategică şi intenţionează să îşi dezvolte în continuare portofoliul de clădiri verzi.

Speedwell intenţionează să reabiliteze o parte a oraşului şi să o redea comunităţii.

Clădirile rezidenţiale din PALTIM vor oferi o gamă variată de apartamente (de la garsoniere la apartamente cu 2, 3 şi 4 camere) situate în clădiri prietenoase cu mediul pe malul râului Bega.

Consilierul juridic al BRD a fost Kinstellar, o firmă de avocatură de top cu 12 birouri în Europa Centrală şi de Sud-Est, inclusiv în România. Kinstellar a oferit consultanţă în această tranzacţie de finanţare verde atât în procesul de due diligence, cât şi pe parcursul tuturor etapelor de pregătire, negociere, semnare şi încheiere a tranzacţiei financiare, în legătură cu documentaţia creditelor.

BRD a beneficiat de asistenţă din partea Colliers International pentru verificarea alinierii la criteriile de taxonomie ale UE. Echipa de Banking & Finance a Wolf Theiss, condusă de Claudia Chiper, partener, şi Simona Alecu, consilier extern, au oferit consultanţă pentru Speedwell în această tranzacţie, sub coordonarea Nataliei Sarpi, CFO.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole