Consilierii locali din Timișoara au aprobat, într-o ședință de plen desfășurată marți seara, studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiție ”Campus regional integrat pentru învățământ dual Vest Timișoara”.
Proiectul este finanțat prin PNRR și se ridică la 175 de milioane de lei.
Campusul va fi ridicat pe strada Orion nr.1.
Potrivit documentației, în cele 4 etaje ale campusului vor funcționa 24 de săli și laboratoare preuniversitare, 12 săli și laboratoare universitare, laboratoare de biologie și chimie, ateliere pentru construcții, electrice, electronică și telecomunicații, industria apei, mecanică, robotică și horeca, precum și o mediatecă și un centru digital.
”La Timișoara investim în viitor. Studiul de fezabilitate pentru noul campus dual e aprobat. Aici vom pregăti viitoarele generații de buni meseriași căutați pe piața muncii. E un proiect al orașului. Construim un campus modern în Calea Buziașului, unde vom putea găzdui 312 elevi și 156 de studenți, oferindu-le burse, cazare, laboratoare și ateliere dotate pentru domenii precum robotică, mecanică, telecomunicații sau horeca. Este un proiect de peste 175 de milioane de lei, finanțat din fonduri europene și de la bugetul local, parte din strategia orașului de a atrage și forma tineri calificați. Alături de Universitatea Politehnică, lider de proiect, colaborăm în acest proiect cu 30 de parteneri din educație și business pentru a susține consolidarea Timișoarei ca pol economic regional”, a declarat primarul Dominic Fritz.
În ceea ce privește cazarea tinerilor, terenul de 3 hectare pus la dispoziție de Primărie permite amenajarea a încă două cămine.
Investiția este estimată la 35 de milioane de euro (TVA inclus) și mai include o aulă de 300 de locuri, sală mare de sport, teren de sport în aer liber amenajat pe acoperiș și un parc de 2 hectare, de care vor beneficia și locuitorii din zonă.
Finanțarea a fost accesată pe Planul Național de Redresare și Reziliență de Consorțiul Regional pentru Învățământ Dual Vest Timișoara, coordonat de Universitatea Politehnica Timișoara – lider de proiect.
Consorțiul este format din 31 de parteneri – Primăria Timișoara, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Științele Vieții Regele Mihai I Timișoara, Inspectoratul Școlar, 7 licee, 16 companii și 3 asociații ale mediului de afaceri.