Timișoara: Târgul de Paști începe sâmbătă. Evenimentele vor avea loc în Piața Libertății și în cartiere până pe 27 aprilie

Casa de Cultură Timișoara organizează, în perioada 9-27 aprilie 2022, cea de-a XIII-a ediție a Târgului de Paști.

🐰Acesta se va desfășura în Piața Libertății, precum și în câteva cartiere: Freidorf (Piața Petofi Sandor), zona Traian (Biserica Millenium, Parcul Regina Maria), zona Lipovei (Parc str. Holdelor), zona Soarelui (Parc Pădurice).

🌱Perioada premergătoare Învierii Domnului este, în tradiția poporului român, o vreme a spiritualității, a tradițiilor, a liniștii. Este perioada în care timpul se oprește, simbolic, în loc, în care clopotele bisericilor sunt înlocuite de toacă. De aceea, din respect pentru timișoreni și pentru tradiția creștină a poporului român, Târgul de Paști nu va fi un eveniment al concertelor răsunătoare, al mulțimii, al show-ului, ci unul al momentelor în legătură, într-un fel sau altul, cu sărbătorile pascale.

🐰31 de căsuțe și 6 food-truck-uri, ateliere de încondeiat ouă, plantat semințe, încondeiat ouă, împletit de nuiele, de făcut cozonac, performance-uri – teatrale, de nai, de dans contemporan, de vioară și harpă, de păpuși mai mici sau mai mari, de picioroange și statui vivante – vor însufleți Piața Libertății mai ales în week-end-urile din cadrul târgului, în cadrul, special creat de artiștii vizuali timișoreni Zsolt și Sânziana Fehervari-Crețu, format din cinci instalații de 5*4 m realizate din lemn triplustratificat, pictate manual, cu scene legate de Înviere: Intrarea Domnului în Ierusalim (Floriile), Cina cea de Taină, Învierea, Înălțarea și Pogorârea Sfântului Duh (Rusaliile).

🎵Artiștii invitați să dea viață zilelor de târg sunt: Cătălin Ursu, Ana-Maria Cojocari, Raul Lăzărescu (actori, TNT); Marta Teglas și Mihaela Faur (Filarmonica Banatul); Mădălin Luca (naist, Ansamblul Banatul), corala bărbătească Contrast, Asociația Culturală „Teatru pe Roți”, Asociația „Check Art”, elevii Liceului de Arte, artiști, artizani, meșteșugari, ba chiar unul dintre artiștii stradali, pianist.

🌱Nici cartierele nu au fost uitate. În Freidorf, Lipovei, Soarelui, Traian vor fi amplasate decorațiuni pascale, precum și truck-uri/căsuțe.

Asociația Magic Oz propune, la sfârșit de săptămână, spectacole de teatru de păpuși (Scufița Roșie):

9 aprilie, ora 11:00: Parcul Pădurice;  ora 17: Parcul Petofi Sandor;

16 aprilie, ora 11:00: Parcul din Zona Lipovei; ora 17: Piața Traian.

🐰În aceleași locuri, în cartiere, pe 25 aprilie, vor avea loc vânători de ouă.

Colterm intervine la trei avarii apărute la rețea

Echipele COLTERM sunt pe teren și lucrează pentru remedierea următoarelor avarii: –       PT 59 – Zona Lidia– avarie traseu încălzire. Afectează imobilele de pe străzile Lidia, Vălenii de Munte, Vlădeasa,…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole