Spitalul CFR din Timișoara va prelua Pavilionul 14 după ce imobilul a fost retrocedat.
Anunțul a fost făcut, joi, de președintele CJ Timiș, Alfred Simonis, care a spus că Ministerul Transporturilor va cumpăra clădirea de la actualul proprietar.
”Joi, în ședința de Guvern, a fost aprobată declanșarea procedurilor pentru preluarea corpului de clădire de către unitatea sanitară. Imobilul a fost retrocedat în urmă cu câțiva ani, iar la începutul lui 2024 proprietarul a decis să nu mai prelungească contractul de închiriere. Mai multe secții care funcționau în acel corp de clădire au fost mutate în celelalte pavilioane ale spitalului. Banii necesari exproprierii vor fi transferați către Ministerul Transporturilor, care va putea astfel să achiziționeze clădirea de la deținătorul actual. Suma alocată este de 4,4 milioane de lei. Corpul C1 are o suprafață de 865 mp și va intra într-un program de reabilitare și modernizare, iar, potrivit conducerii unității sanitare, acolo va funcționa o parte din Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic CF și vor fi amenajate saloane pentru internările de zi”, a declarat, joi, Alfred Simonis.
Acesta a mai subliniat și faptul că investiții din domeniul medical rămân o prioritate pentru conducerea județului.
”Continuăm să investim în spitalele din oraș. Construim Centrul de Mari Arși de la Spitalul Județean, ridicăm o nouă clădire tot acolo, am adus aparatură de ultimă generație la Spitalul Victor Babeș, avem deja în evaluare ofertele din licitația pentru Institutul Regional Oncologic Timișoara și am făcut primul pas pentru finanțarea de peste 20 de milioane de euro pentru dotarea „clădirii muzeu” de la Spitalul de Copii Louis Țurcanu”, a mai precizat Simonis.
Spitalul Clinic CF Timișoara mai beneficiază de o finanțare de 30 de milioane de lei pentru modernizarea unității sanitare, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
Acesta vizează reabilitarea, modernizarea și extinderea unor secții din spital, modernizarea laboratoarelor și achiziționarea de echipamente destinate reducerii infecțiilor intraspitalicești (nosocomiale).
“Finanțarea prin PNRR vine în continuarea unui alt proiect, prin care am reușit obținerea de fonduri europene prin POIM (Program Operațional Infrastructură Mare). Am atras 4,6 milioane de euro pentru dotări cu aparatură de ultimă generație în compartimentul de gastroenterologie, în secțiile urologie, chirurgie, oftalmologie, în ambulatoriul ORL și cel de cardiologie, dar și pe secția de dermatologie. Obiectivul nostru este să modernizăm întreg spitalul”, a declarat Stela Iurciuc, manager al Spitalului Clinic CF Timișoara.
Spitalul Clinic CF Timișoara are în structură 226 de paturi, 14 dintre acestea fiind alocate spitalizării de zi. Unitatea sanitară are 21 de specializări deservite de 44 de medici.