Timișoara: Soundscapes Unleashed Harmonies, proiect muzical inedit – material discografic cu înregistrări din mediul urban – 5 piese pentru fiecare zonă istorică care arată frumusețea și diversitatea acustică din oraș

Timișoara Soundscapes Unleashed Harmonies este un proiect muzical și o expoziție interactivă inovatoare, creat și compus la inițiativa duo-ului de muzică electronică We Are Creepz, care are o experiență de peste 10 ani în domeniul muzicii electronice și a artelor sonore.

Proiectul este susținut de Centrul de Proiecte Timișoara prin Bursa „Energie!” și face parte din programul cultural al Timișoarei, Capitală Europeană a Culturii 2023.

Proiectul se desfășoară în mai multe etape, incluzând documentare și înregistrare de sunete de teren specifice fiecărei zone istorice a orașului Timișoara, compunerea unui material discografic format din 5 piese reprezentative pentru fiecare zonă istorică a orașului și prezentarea acestuia într-un eveniment programat pentru 18 noiembrie 2023 în incinta localului Mononom de la ora 20:00, în zona Pieței Unirii din Timișoara. Materialul va fi ulterior disponibil pe platformele de muzică online, arată organizatorii.

Timișoara Soundscapes Unleashed Harmonies propune o explorare inedită a sunetelor și peisajelor sonore ale orașului.

Înregistrările de teren realizate în diverse locații sunt menite să evidențieze frumusețea și diversitatea acustică a mediului urban timișorean. Coordonat de artiști pasionați de sunet, proiectul aduce în prim-plan o colecție extinsă de înregistrări captate cu echipamente profesionale. Prin manipularea creativă a acestor înregistrări, artiștii au compus piese muzicale inovatoare, reinterpretând sunetele urbane. Prin combinarea acestor înregistrări și prin procesarea și manipularea lor creativă, artiștii au creat o serie de compoziții muzicale unice, care aduc la viață sunetele și atmosfera specifică Timișoarei. Utilizând înregistrările de teren, sintetizatoare și instrumente electronice, aceste compoziții reinterpretează și transformă sunetele din mediul urban într-un mod inovator și captivant, mai arată sursa citată.

Live set-ul din data de 18 Noiembrie oferă publicului oportunitatea de a explora sunetele din diverse locații ale Timișoarei, iar vizitatorii pot asculta și descoperi cum înregistrările de teren și sunetele captate devin parte a unei experiențe muzicale.

Timișoara Soundscapes Unleashed Harmonies promovează înțelegerea și aprecierea sunetelor urbane, evidențiind importanța acestora în crearea unei experiențe auditive unice.

Prin acest proiect, se încurajează creativitatea și exprimarea artistică, aducând împreună muzica, tehnologia și peisajele sonore pentru a oferi o experiență inedită și inspirațională publicului larg. Intrarea este liberă

Recomandările noastre

Cele mai citite articole