Timișoara: Sever Voinescu, Valeriu Stoica, Adriana Babeți sau Daniel David – la Conferințele Dilema veche la UVT, despre “Învăț și dezvăț“

Aula Magna a Universității de Vest va găzduit în perioada 2-4 noiembrie evenimentul Conferințele Dilema veche la UVT. Timișoara, care va cuprinde comunicări despre „Învăț și dezvăț”.

Între 2 și 4 noiembrie 2022, de miercuri până vineri, Conferințele Dilema veche ajung pentru a doua oară la Timișoara.

E o ediție la care conferențiarii invitați vor aborda o temă foarte actuală: „Învăț și dezvăț”. Gazda primitoare a evenimentelor va fi Universitatea de Vest din Timișoara. Conferințele vor avea loc, câte două în fiecare zi de program, începînd cu ora 18.00. Intrarea este liberă“, se arată într-un comunicat de presă.

În ordinea prezentărilor și a dialogurilor publice, conferențiarii ediției timișorene sunt: scriitoarea Adriana Babeți, psihologul Daniel David, regizorul Felix Alexa, arhitectul Vlad Gaivoronschi, jurnalistul Sever Voinescu și profesorul de drept Valeriu Stoica.

Miercuri, 2 noiembrie, ora 18.00

Adriana Babeți

”Seducția. Didactica nova?”

Miercuri, 2 noiembrie, ora 19.20

Daniel David

”Noua educație în cadrul Revoluției 4.0+”

Evoluția civilizației umane a parcurs mai multe revoluții industriale, trecându-se prin mecanizare (1.0), electrificare, (2.0), digitizare (3.0) si conectivitate (4.0). Vom analiza modelele de educație în cadrul revoluției 4.0 și dincolo de ea, cu implicații pentru educația formală, non-formală și informală.

Joi, 3 noiembrie, ora 18.00

Felix Alexa

”Teatrul – o meserie care ”se fură” sau care ”te fură”?”

Joi, 3 noiembrie, ora 19.20

Vlad Gaivoronschi

”Mediu construit / peisaj arhitectural, certitudini și dileme

Vineri, 4 noiembrie, ora 18.00

Sever Voinescu

”Ceea ce nu se poate învăța niciunde”

Vineri, 4 noiembrie, ora 19.20

Valeriu Stoica

”Pedagogia juridică între învăț și dezvăț”

Conferințele Dilema veche sînt un proiect inițiat de Grupul pentru Management și Mediere Culturală (GMMC) și organizat împreună cu revista Dilema veche.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole