Timișoara: Schela din Piața Victoriei a primit Marele Premiu la Bienala Națională de Arhitectură – instalația nominalizată și la un premiu al Uniunii Europene prin care este recompensată excelența

Inaugurată în februarie, odată cu deschiderea programului cultural  “Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, “Pepiniera. 1306 plante pentru Timișoara” va rămâne în Piața Victoriei până la finalul anului 2023.

Instalația, contestată de unii, plăcută de alții, a primit un premiu important, conform primarului Dominic Fritz.

Pepiniera noastră a luat Marele Premiu la Bienala Națională de Arhitectură, categoria “Efemer”. A fost nominalizată la European Union Prize for Contemporary Architecture, premiul Uniunii Europene prin care este recompensată excelența și calitatea în domeniul arhitecturii construite în întreaga Europă. Mândru de recunoașterea națională și europeană a Timișoarei. Felicitări tuturor celor care au dus visul până la capăt“, a declarat Dominic Fritz.

Pepiniera este un manifest pentru creșterea biodiversității din spațiul urban, funcționează ca infrastructură socio-culturală deschisă cetățenilor și ca mijloc de observare a orașului printr-o perspectivă unică. Vizitatorii pot observa detalii și particularități arhitecturale și urbanistice invizibile cu ochiul liber.

Instalația funcționează ca infrastructură culturală alternativă pentru evenimente organizate atât de echipa OAR Timiș, cât și de colaboratori externi.

Valoarea finanțării acordate de Primăria Municipiului Timișoara prin Centrul de Proiecte este de 1.740.000 lei, aproximativ 350.000 euro.

Proiectul face parte din Programul Cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii și este cofinanțat de Primăria Municipiului Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara și de Ordinul Arhitecților din România prin Timbrul de arhitectură.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole