Timișoara: razie a polițiștilor – a fost folosit sistemul mobil de scanare rapidă – au fost testate 290 de persoane cu aparatul alcooltest și 24 de persoane cu aparatul drugtest

Polițiștii timișeni au acționat în acest weekend folosind sistemul mobil de scanare eficient și rapid prin intermediul aplicației eDAC privind verificarea documentelor de identitate, având ca scop creșterea gradului de siguranță al cetățenilor în vederea prevenirii și combaterii faptelor antisociale, precum și consumului de alcool sau substanțe interzise la volan.

Astfel, au fost legitimate peste 300 de persoane și au fost verificate peste 260 de vehicule.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 343 de sancțiuni contravenționale, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 28 de permise de conducere și au ridicat 7 certificate de înmatriculare. În ceea ce privește creșterea gradului de siguranță rutieră, au fost testate 290 de persoane cu aparatul alcooltest și 24 de persoane cu aparatul drugtest“, a transmis IPJ Timiș, într-un comunicat de presă.

Totodată, au fost constatate 8 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Exemple:

La data de 30 martie a.c., în jurul orei 21:50, polițiștii orașului Făget au oprit pentru control în localitatea Dumbrava, un autoturism condus de către un tânăr, în vârstă de 29 de ani.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul din dotare, a rezultat o alcoolemie de 0,84 mg/l în aerul expirat“, arată IPJ Timiș.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

La data de 30 martie a.c., polițiștii Secției 9 Rurale Jebel au oprit pentru control pe DN 59 în localitatea Jebel, un autoturism condus de către o tânără, în vârstă de 28 de ani.

În urma testării acesteia cu aparatul din dotare au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise“, arată IPJ Timiș.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa substanțelor psihoactive.

La data de 30 martie a.c., în jurul orei 23:30, polițiștii orașului Recaș au oprit pentru control pe DN 6 în localitatea Recaș, un autoturism condus de către un bărbat, în vârstă de 48 de ani.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul din dotare, a rezultat o alcoolemie de 0,66 mg/l în aerul expirat“, arată IPJ Timiș.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole