Timișoara: program de activități gratuite pentru copii la Muzeul Apei – ateliere și activități tematice, lectură, lucru manual și joc senzorial

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, celebrată în fiecare an cu scopul de a atrage atenția cu privire la importanța accesului la apă potabilă și a gestionării responsabile a resurselor, Fundația Aquatim și compania Klarwin desfășoară în parteneriat programul educațional „Gardienii Apei” la Muzeul Apei din Timișoara.

Programul se adresează preșcolarilor și elevilor din ciclul primar și cuprinde o selecție vastă de ateliere și activități tematice dezvoltate și coordonate de facilitatori educaționali cu experiență. Prin experimente, mișcare, lectură, lucru manual și joc senzorial, copiii vor fi încurajați să devină adevărați gardieni ai protejării apei, să învețe noi lucruri interesante și să înțeleagă mai bine importanța acestei resurse esențiale pentru viața mediului înconjurător și a comunității.

Circa 250 de elevi ai școlilor din Timișoara și din județul Timiș s-au înscris deja pentru a lua parte la atelierele care vor avea loc joi, 21 martie, la Muzeul Apei, Calea Urseni nr. 26. Programul complet al activităților programate poate fi consultat pe www.muzeulapei.ro.

Viitorul acestei lumi depinde de seriozitatea cu care fiecare dintre noi ne raportăm la viață. Aquatim dă apă, adică unul dintre elementele esențiale ale vieții. Și, iată, face și mai mult decât asta, prin fundația sa, prin care ajută tinerii, elevii, să se manifeste și să devină, la rândul lor, implicați în comunitate și în bunul ei mers. Dacă acești copiii devin conștienți că apa și viața trebuie prețuite și protejate, viitorul va curge fără probleme”, crede Robert Șerban, președintele Fundației Aquatim.  

Dincolo de impactul pozitiv pe care, de 20 de ani, activitatea noastră îl are asupra mediului și asupra comunităților, încercăm să ne implicăm și direct în inițiative care promovează responsabilitatea socială, la orice vârstă. Ne bucurăm să putem susține acest proiect de care sperăm că se vor bucura cât mai mulți copii. Avem încredere că acest tip de programe de educație înseamnă nu doar o zi de joacă, ci, mai ales, o contribuție la formarea unei viitoare generații mai conștiente, mai responsabile și mai atente la conservarea resurselor”, a precizat Adrian Dobre, fondator și CEO Klarwin.

Fundația Aquatim și Klarwin își propun o colaborare pe termen lung bazată pe viziunea lor comună privind strategiile de educare a comunității pentru un comportament responsabil față de resursele locale de apă. Prin participarea la programe informale de educație, copiii vor fi stimulați să-și dezvolte creativitatea și imaginația și vor înțelege mai bine aspectele legate de gestionarea apei, iar cadrele didactice vor avea acces la resurse pe care să le poată valorifica inter și multi-disciplinar în prezentarea subiectelor legate de apă din mai multe arii curriculare.

Fundația Aquatim a fost creată din dorința companiei Aquatim de a se implica și mai mult, mai divers și mai eficient în viața socială și culturală a Timișoarei. Fundația Aquatim organizează și sprijină evenimente ştiinţific și artistice, promovează și susține participarea și implicarea locuitorilor, cu precădere a tinerilor, la viața culturală și socială ale comunității.

Klarwin este lider european în domeniul aplicațiilor industriale destinate filtrării, separării și purificării. În calitate de partener oficial și exclusiv al unor lideri mondiali, furnizori de tehnologie de vârf, precum Pall Corporation, Grimm&Wulff, Tecninox Group, AAF, Fedegari Group, Blueair sau Filtermist, Klarwin furnizează servicii și produse inovative principalelor companii din domeniul farmaceutic, al apelor potabile și industriale, energetic, al industriei alimentare și a băuturilor, al filtrării și purificării aerului și al producției de mașini

Pachete de ajutorare a persoanelor defavorizate din Timișoara

Începând din  21.07.2021,  se distribuie pachetele cu produse de igienă oferite prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. Primăria Municipiului Timişoara prin Direcţia de Asistență Socială distribuie produse de igienă provenite …

Recomandările noastre

Cele mai citite articole