Timișoara: primii beneficiari ai programului Rabla Local au primit deja banii pentru casarea mașinii – 242 de persoane au încasat câte 3.000 de lei

Începută în luna decembrie 2023, procedura de virare a banilor pentru stimulentul de casare din cadrul Programului Rabla Local este în plină derulare.

Conform unui comunicat de presă al Primăriei Timișoara, până în prezent, 242 de beneficiari și-au primit banii și pentru alți 75 de beneficiari se lucrează la documentația pentru efectuarea plății.

Au fost întocmite în total 600 de contracte, din care 503 au fost deja semnate de beneficiarii stimulentului de casare.

Programul vizează reducerea poluării și eliberarea spațiilor ocupate de mașinile vechi.

Plata sumei de 3.000 de lei către beneficiari se va face după scoaterea definitivă din evidența fiscală a autoturismului.

În lipsa documentului care atestă scoaterea din evidența fiscală, stimulentul de casare nu poate fi plătit, chiar dacă există un contract încheiat cu Primăria.  Este de subliniat faptul că autovehiculele trebuie predate la unități autorizate în vederea casării după semnarea contractului. În caz contrar, proprietarul nu mai este eligibil. De menționat, de asemenea, este faptul că persoanele care primesc suma de 3.000 de lei pentru casarea mașinii vechi și poluante nu au dreptul să achiziționeze un autoturism cu norma de poluare Euro 5 şi/sau inferioară în termen de 3 ani de la primirea stimulentului pentru casare“, arată sursa citată.

Finanțarea pentru Rabla Local este asigurată de Ministerul Mediului – Administrația Fondului pentru Mediu în proporție de 80% și de Primăria Timișoara în proporție de 20%.

Societatea Drumuri Municipale Timișoara angajează

Societatea Drumuri Municipale Timișoara S.A. angajează: ·  Laborant încercări fizio-mecanice pentru lucrări drumuri; ·  Șef formație (pentru lucrări amenajare, întreținere și reparații drumuri); ·  Arhivar; ·  Sudor; ·  Strungar; · …

Recomandările noastre

Cele mai citite articole