Timișoara: Piața Victoriei se va schimba radical – concurs de soluții arhitecturale. Primăria pune la bătaie peste 250 de mii de lei pentru cele mai bune idei

Primăria Timișoara va lansa un concurs internațional de soluții arhitecturale pentru amenajarea zonei Piața Victoriei.

În acest context, este în derulare achiziționarea serviciilor de consultanță pentru organizarea concursului de soluții în vederea realizării obiectivului de investiții care vizează amenajarea și modernizarea pieței și a unor străzi din zona Cetate.

“Câștigătorul contractului va elabora întreaga documentație pentru concurs, incluzând aici regulamentul și calendarul, analizarea și evaluarea costurilor de proiectare, elaborarea temei de concurs, asigurarea promovării naționale și internaționale a concursului, realizarea și gestionarea site-ului oficial al concursului, sprijinirea cu asistența tehnică a concurenților, organizarea și funcționarea secretariatului de concurs, asigurarea tuturor costurilor legate de jurizarea concursului“, spune primarul Dominic Fritz, într-un comunicat de presă.

Zona vizată este constituită din Piața Victoriei și străzile adiacente, care fac legătura cu alte puncte importante din zona centrală și care o integrează în țesutul urban existent.

“În momentul actual, în condiţiile deteriorărilor avansate suferite de monumentele istorice aflate în zona centrală a municipiului, calitatea urbană a zonei este în scădere, prezentând disfuncţionalităţi, ceea ce poate conduce în timp la o scădere a potenţialului turistic şi economic al zonei centrale a Municipiului Timişoara. Zona nu este suficient promovată din punct de vedere turistic, neexistând un sistem de semnalizare şi orientare turistică adecvat“, arată sursa citată.

Valoarea estimată a serviciilor de consultanță este de 267.666 lei, fără TVA.

Astăzi, 1 februarie 2022, a fost deschisă oferta primită pentru serviciile de consultanță pentru organizarea concursului internațional și urmează etapa de evaluare.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole