Timișoara: panică la Spitalul de Copii – 25 de micuți au fost evacuați din cauza unei degajări de fum

Pompierii au intervenit, miercuri seară, la Spitalul de Copii din Timişoara, după o degajare de fum într-o cameră tehnică.

Aproximativ 25 de copii au fostr evacuaţi şi duşi în corpul principal de clădire.

Incidentul s-a produs în camera tehnică, situată la etajul 1 al imobilului, din cadrul compartimentului transplant medular, iar cauza probabilă a incendiului care a dus la degajări mari de fum la nivelul etajelor 1 şi 2 ale spitalului, a fost defectarea pe timpul exploatării a unui aparat electric de purificare a aerului”, au anunţat  reprezentanţii ISU.

Managerul spitalului, Ovidiu Adam, a precizat că nu a fost vorba de un incendiu ori de flacără, ci de o degajare de fum ”din cauza unor scurgeri de ulei de la un compresor medical care s-a supraîncălzit de la motor”. El a adăugat că toţi copiii se vor întoarce în spital.

Am chemat ISU pentru că a avut loc o degajare de fum la demisolul clădirii, într-o cameră tehnică, din cauza unor scurgeri de ulei de la un compresor medical care s-a supraîncălzit de la motor. Însă nu a existat incendiu, nu a existat flacără, ci doar fumul de la uleiul supraîncălzit. Lucrurile sunt sub control, copiii se vor întoarce cu toţii, în următoarele minute, înapoi în spital, nu sunt probleme”, a precizat Ovidiu Adam, managerul Spitalului de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara.

Cei 25 de pacienţi care au fost mutaţi în clădirea principală sunt internaţi la Clinica de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică.

Circulaţia tramvaielor pe strada Nemoianu din faţa Spitalului de Copii Timişoara a fost blocată câteva zeci de minute.

Totul e sub control, a fost o scurgere de ulei de la o cameră a compresoarelor. Copiii au fost evacuaţi când s-a simţit miros de ulei încins”, a declarat directorul medical, Mihai Gafencu.

El a precizat că a fost ulei încins, cu un miros pătrunzător.

În luna septembrie a anului trecut, la aceeaşi unitate medicală a avut loc un incident similar.

UPDATE:

Astăzi, la ora 21:12 am fost anunțați prin apel 112 despre degajări de fum la Spitalul Clinic pentru copii „Louis Țurcanu” Timișoara. Au fost alertate Detașamentele 1 și 2 de Pompieri Timișoara și s-au deplasat la locul evenimentului 1 ofițer și 45 subofițeri cu șase autospeciale autospeciale de stingere, două autoscări mecanice de lucru și salvare de la înălțime, două autospeciale de primă intervenție si comandă, două ambulanțe SMURD și trei ambulanțe SAJ. La sosirea echipajelor de intervenție la locul evenimentului s-au constatat degajări de fum în sala de oxigen. Din fericire nu s-au înregistrat victime. 14 adulți (personal medical) și 20 de aparținători împreună cu 24 de copii au fost evacuați,  mutați în clădirea principală a spitalului. S-a acționat pentru ventilarea încăperii. Din primele informații, incidentul s-a produs de la un compresor, din cauza unui simering (garnitură defectă), arată ISU Timiș, într-un comunciat de presă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole