Timișoara: Palatul Apelor – primul eveniment cultural de când și-a recăpătat strălucirea – expun lucrări 9 artiști plastici locali

Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) organizează primul eveniment cultural de când Palatul Apelor a fost restaurat. Evenimentul are rolul și de a marca astfel Timișoara – Capitală Culturală Europeană în 2023, dar și sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei.

Astfel, în perioada 18 -24 martie, ABA Banat își deschide porțile pentru public, care a vizita expoziția de pictură „APA- interferențe culturale”. Iubitorii de frumos care trec prin orașul de pe Bega pot admira 25 de lucrări semnate de nouă artiști plastici timișoreni care au avut drept muză APA: Dorothea Hîrjoi, Smaranda Moldovan, Lia Popescu, Nada Stojic, Viorel Coman, Dorel Olteanu, Bela Tar, Pavel Torony și Costin Brăteanu.

Indiferent că sursa de inspirație e râul, oceanul,  ploaia sau Canalul Bega, artiștii plastici ne propun o incursiune în interiorul  nostru pentru a ne descoperi sensibilitatea și lumina de dinăuntru, privind lumina de dinafară, cea a apei„, transmite ABA Banat.

Expoziția este consacrată  Zilei Mondiale a Apei care anul acesta are mesajul “ Fii schimbarea pe care tu vrei să o vezi în lume! Fiecare picătură contează!”

Vernisajul expoziției are loc vineri, 17 martie, de la ora 15:00, la sediul ABA Banat, iar curator este artistul plastic Costin Brăteanu.

Programul de vizitare este: sâmbătă și duminică între 13:30-17:30 și de luni până vineri între 09:30-15:30.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole