Timișoara: noul Institut Regional de Oncologie va avea 250 de paturi şi ambulatoriu integrat cu 26 de cabinete medicale – investiția se ridică la 230 de milioane de euro

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi într-o ședință de Guvern desfășurată la Timișoara, că demararea procedurilor pentru construirea Institutului Regional de Oncologie din Timişoara, menţionând că institutul va avea 250 de paturi şi ambulatoriu integrat cu 26 de cabinete medicale, cu dotări de ultimă oră.

Astăzi demarăm procedurile pentru construirea Institutului Regional de oncologie din Timişoara. Este un obiectiv foarte important pentru vieţile a zeci de mii de pacienţi din întreaga zonă, o investiţie prin PNRR de peste 230 de milioane de euro„, a afirmat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern care s-a desfăşurat la Timişoara.

El a precizat că noul institut va avea 250 de paturi şi ambulatoriu integrat cu 26 de cabinete medicale.

Vor fi dotări de ultimă oră pentru analize de laborator, imagistică, bloc operator, terapie intensivă şi centrul pentru transplant, asta după ce deja am aprobat construirea cu tot cu aparatură a Spitalului de mari arşi„, a adăugat Ciolacu.

Premierul a menţionat că şedinţa de Guvern se desfăşoară la Timişoara „în semn de respect pentru toţi locuitorii din Timiş„.

Este un semnal clar pe care Guvernul României îl dă astăzi. Judeţul Timiş merită şi are dreptul să aibă parte de investiţii guvernamentale de anvergură, pe măsura contribuţiei pe care o are la PIB-ul României. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume: în Banat, Timişul a fost văduvit mult prea mult timp de proiecte majore, deşi este unul din polii de creştere economică ai ţării. În 30 de ani, prea puţin din banii cetăţenilor din judeţul Timiş s-au întors aici în investiţii, care să le facă viaţa oamenilor mai bună şi prea puţine investiţii în infrastructură, astfel încât să fie atrase şi mai multe oportunităţi economice„, a spus Marcel Ciolacu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole