Timișoara: noi amenzi pentru rampe clandestine de gunoi – 81 de sesizări au primit polițiștii locali în doar câteva zile referitoare la terenuri neîngrijite

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au efectuat, în săptămâna 11.09.2023 – 15.09.2023, verificări în cazul a 81 de sesizări scrise și telefonice, referitoare la terenuri neîngrijite infestate cu ambrozie, disconfort produs de diferite activități comerciale, șantiere și lucrări de renovare/amenajări interioare, rampe clandestine cu deșeuri și abandon de deșeuri, neîntreținerea corespunzătoare a curților, parcărilor, spațiilor deținute sau utilizate, nerespectarea colectării selective a deșeurilor la Asociațiile de proprietari, existența contractelor de salubrizare pt deșeurile generate de către persoane fizice și juridice.

Au fost aplicate, în total, un număr de 39 cu amenzi în valoare de 57.300 lei.

Pe linia respectării colectării selective a deșeurilor la asociațiile de proprietari, respectiv întreținerea curățeniei în jurul imobilelor, la locul de amplasare a pubelelor, au fost verificate 59  de asociații de proprietari și locatari și au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.500 lei. Au fost identificate și transmise Primăriei, în vederea luării măsurilor de igienizare, un număr de 15 rampe clandestine de deșeuri, fiind împărțite 30 de pliante și afișe cu centrele de colectare cu aport voluntar și pe linia prevenirii abandonului pe domeniul public. La capitolul santiere, au fost verificate 8 locații, fiind aplicate 4 sancțiuni în valoare de 10.000 lei, conform HCL 320/2022, HCL 333/2022 și HCL 371/2007, în zone precum strada Brândușei, Renașterii etc, se arată într-un comunicat de presă.

Patru stații de carburant au fost amendate.

Pe linia terenurilor neîntreținute și infestate cu ambrozia, au fost verificate 65 de locații, fiind aplicate 8 sancțiuni, conform L62/2018, cu avertisment si una cu amenda, precum și 4 sancțiuni cu 2500 lei pentru necosirea ierbii, în zone precum străzile George Ardelean, Johann Wolf, Olarilor. În ceea ce privește depistarea persoanelor care abandonează sau depozitează deșeuri pe domeniul public, respectiv conștientizare pentru prevenirea și reducerea fenomenului, au fost identificate și sancționate șase persoane, amenzile aplicate acestora fiind în valoare de 10.300 lei, pentru abandonul deșeurilor pe spații verzi sau depozitarea lângă pubele, în zone precum Soarelui, Cristalului. O persoană a fost sancționată cu 15.000 lei pentru predarea deșeurilor unor persoane neautorizate, conform OUG 92/2021. Alte 10 persoane au fost sancționate cu avertisment pentru neîncheierea contractelor de salubrizare. Totodată, au fost verificate 140 de contracte de salubrizare și s-au împărțit 250 pliante și afișe cu centrele de colectare cu aport voluntar și pe linia prevenirii abandonului pe domeniul public. Soarelui, Cristalului Tot în această săptămână au fost verificate 4 stații peco, fiind aplicate 2 amenzi în valoare de 2000 lei pentru nerespectarea colectării selective și cu avertisment pentru lipsă responsabil gestionare deșeuri conform OUG 92/2021, mai arată sursa citată.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole