Timișoara: lucrările la noul cămin al Universității de Vest de pe strada Renașterii va fi finalizate anul viitor – clădirea are o capacitate de 902 locuri și costă 138 de milioane de lei – va fi cel mai mare cămin studențesc din România

Lucrările la cel mai mare cămin studențesc din România, care se construiește la Timișoara, sunt mai avansate decât graficul prevăzut în proiect.

Căminul construit de Universitatea de Vest pe strada Renașterii va avea peste 450 de camere, în care vor putea fi cazați 902 studenți.

Rectorul Universității de Vest, Marilen Pirtea, apreciază că proiectul căminului de pe strada Renașterii va fi finalizat până la sfârșitul lui 2024.

Căminul din Renașterii este în faza de finalizare, peste 80% din structură. Se lucrează la zona de închidere. Putem tăia panglica la finalul acestui cămin undeva în luna decembrie, anul 2024. Atunci este termenul de realizare, este construcția care a avut un ritm de desfășurare foarte accelerat”, a declarat rectorul UVT Marilen Pirtea, pentru Radio Timișoara.

Bugetul pentru noul cămin se ridică la 138 milioane lei, urmând să ofere o capacitate de 902 locuri în camere de 2 persoane și 32 locuri de cazare pentru persoane cu dizabilități, la care se adaugă și 156 locuri de parcare pentru autovehicule și 120 pentru biciclete, infrastructură evaluată ca cel mai mare cămin studențesc din România.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole