Timișoara: Liceul Gheorghe Atanasiu va fi reabilitat termic printr-o finanțare de 6.4 milioane de lei prin Programul Național de Reziliență și Redresare

Liceul Gheorghe Atanasiu din Timișoara va fi reabilitat termic printr-o finanțare de 6.4 milioane de lei prin Programul Național de Reziliență și Redresare.

A fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Renovare energetică moderată corpuri clădiri Liceul Tehnologic Special Gheorghe Atanasiu”. Astfel, intră în etapa de concretizare inițiativa administrației județene de modernizare a unor importante obiective de infrastructură prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României și din fonduri naționale. Suma de 6.4 milioane de lei va fi utilizată pentru renovarea energetică a corpurilor C4 și C5. Conform rapoartelor de audit energetic, pachetul de soluții propus cuprinde măsuri de reabilitare termică a anvelopei, de reabilitare și modernizare a sistemelor de instalații din clădire, inclusiv cu sisteme alternative de producere a energiei termice și electrice, din surse regenerabile. Se va efectua, printre altele, termoizolarea pereților exteriori, a planșeului și a plăcii peste sol, tâmplăria va fi schimbată integral, va fi modernizată instalația de încălzire, de apă caldă menajeră, ventilație/climatizare și de iluminat artificial. În plus, vor fi montate panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice utilizate pentru iluminat și panouri solare termice pentru producerea apei calde“, se arată într-un comunicat de presă.

Prin aceste investiții, se estimează o scădere a consumului anual specific de energie finală pentru încălzire, de aproximativ 63%, diminuând semnificativ costurile de funcționare.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole