Timișoara lăsată pe dinafară. Guvernul a aprobat finanțarea cu 250 de milioane de euro a Spitalului Regional Iaşi, după ce a aprobat și construcția unui spital nou la Sinaia

În timp ce la Timișoara Institutul Oncologic a fost abandonat de la preluarea puterii de către PNL, Spitalul de Copii rămâne în continuare nefinalizat, iar perspectiva construirii unui Spital Regional nu există, Guvernul a aprobat, ieri, proiectul de lege pentru aprobarea contractului de finanţare pentru Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi – COVID-19, în valoare de 250 de milioane de euro, semnat între România şi Banca Europeană de Investiţii.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, finanţarea face parte dintre facilităţile întreprinse de BEI ca urmare a crizei provocate de pandemia COVID-19, pentru sprijinirea statelor membre în realizarea unor investiţii în infrastructura de sănătate.

Noul Spital Regional de Urgenţă Iaşi – COVID-19 va înlocui infrastructura învechită şi fragmentată a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Iaşi cu o structură modernă, la standarde europene, din punct de vedere arhitectural şi medical, al echipamentelor şi tehnologiei IT.

Unitatea sanitară va fi organizată pe centre de îngrijire, grupate pe patologii înrudite şi va avea 850 de paturi de spitalizare continuă, 60 de paturi de urgenţă, 45 de paturi pentru spitalizare de zi, 70 de cabinete ambulatorii, 19 de săli de operaţie, servicii avansate de imagistică, radiologie intervenţională, endoscopie, cardiologie intervenţională, neuroştiinţe.

Săptămâna trecută Guvernul a aprobat construcția unui spital nou de 138 de paturi la Sinaia.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole