Timișoara: lansare de carte inedită – Morile de Apă ale Banatului – 350 de pagini bogat ilustrate cu cele 410 mori existente în Timiș și Caraș-Severin

Pe 4 octombrie 2023, de la ora 15.00 la Centrul Info de la Bastion din Timișoara va avea loc evenimentul de lansare a cărții „Morile Banatului. Patrimoniul mulinologic al județelor Timiș și Caraș-Severin”, proiecția filmului documentar „Morile Banatului” și o expoziție tematică.

Vor fi prezenți și vor răspunde la întrebări Radu Trifan  – președintele Asociației Acasă în Banat și autorul cărții, Marius Florin Streza, mulinolog, șef de secție la Muzeul Astra Sibiu și reprezentant al The International Molinological Society (TIMS)   și domnul Steli Vinca , morar la Moara Horobeta din Cărpiniș.

Cartea „Morile Banatului. Patrimoniul mulinlologic al județului Timiș” a fost publicată cu sprijinul financiar al Ordinului Arhitecților din România, prin Timbrul de arhitectură. În cele 350 de pagini bogat ilustrate veți regăsi nu mai puțin de 410 mori existente în cele două județe, precum și numeroase date și referințe legate de alte câteva sute de mori dispărute. Lansarea cărții și expoziția itinerantă vor continua în data de 12 octombrie, când ne vom întâlni cu publicul din Reșița, în 19 octombrie la Jimbolia, în 26 octombrie la Sânnicolau Mare și în 7 noiembrie la Oravița“, arată reprezentanții Asociației Acasă în Banat.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole