Timișoara: începe procesul medicului Octavian Mazilu acuzat că a primit mită de 26 de ori în doar două luni – fostul director al Spitalului Municipal este director medical la Spitalul din Drobeta Turnu Severin

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului M.O., aflat sub măsura preventivă a controlului judiciar, sub aspectul săvârşirii infracţiunii continuate de luare de mită (26 acte materiale)”, se arată într-un comunicat de presă, de luni, al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Medicul a primit mită de 26 de ori într-un interval de doar două luni.

În fapt, a fost reţinut că în perioada 18.03.2022 – 31.05.2022, inculpatul, în calitate de medic primar chirurg în cadrul unei unităţi spitaliceşti din municipiul Timişoara, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi în legătură cu acestea, ar fi primit importante sume de bani de la 26 pacienţi sau de la aparţinători ai acestora, aflaţi sub tratament sau supuşi unor intervenţii chirurgicale, fără a fi îndreptăţit la primirea unor sume suplimentare de bani faţă de cele decontate unităţii spitaliceşti de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate”, a precizat sursa citată.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Timiş.

În 31 mai 2022, medicul Octavian Mazilu, care în trecut a ocupat funcţia de manager al Spitalului Municipal Timişoara a fost reţinut pentru 24 de ore pentru luare de mită în formă continuată (26 de luări de mită) şi dus în Arestul Poliţiei Timiş.

Doctorul a fost audiat timp de 6 ore de către procurori, după ce, în urma unui flagrant, a fost ridicat din cabinetul său de la Spitalul Municipal Timişoara. Aceasta dupa ce luase 300 de lei de la o pacientă pentru a o programa la o operaţie.

S-a reţinut că în perioada 18.03.2022 – 31.05.2022, în calitate de medic primar chirurg la o unitate spitalicească din Timişoara, inculpatul ar fi primit, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, de la mai mulţi pacienţi sau aparţinători ai acestora, diferite sume de bani (lei sau euro) cuprinse între 100 şi 2.000 lei, pentru efectuarea unor acte medicale care trebuiau realizate cu titlu gratuit. În data de 31.05.2022, în jurul orei 11.50, inculpatul a fost depistat în flagrant după ce, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi primit cu titlu de mită suma de 300 lei de la o pacientă internată în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale”,  a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş. în data de 31 mai 2023.

Începând din 1 iulie, Octavian Mazilu ocupă funcţia de director medical interimar la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, fiind numit pe această funcţie pentru 6 luni.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole