Timișoara: incendiu într-un bloc de pe strada Sirius – un bărbat a suferit arsuri ușoare și peste 30 de persoane s-au autoevacuat

Pompierii timișeni au fost anunțați, la ora 01:45, prin apel la 112, despre producerea unui incendiu la un apartament situat într-un bloc de 4 etaje, în Timișoara, pe str Sirius nr 17.

A fost alertat Detașamentul 1 de Pompieri Timișoara și trimise la locul intervenției patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară mecanică de lucru și salvare de la înălțime și o ambulanța SMURD, cu un efectiv de 22 pompieri.

La sosirea la locul intervenției, după efectuarea recunoașterii s-a constat ca incendiul se manifesta în interiorul unui apartament situat la etajul 3. În interiorul apartamentului se afla o singură persoană, de sex masculin, în vârstă de aproximativ 50 ani, conștient, cu arsuri ușoare la nivelul gâtului. Acesta a fost salvat și predat echipajului medical care, după evaluarea primară, l-a transportat la spitalul Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” Timișoara. De la etajul 4 s-au autoevacuat 2 persoane, care au suferit o ușoară intoxicație cu monoxid de carbon, si care primesc asistență medicală de la o ambulanță SAJ„, a transmis ISU Timiș.

Din bloc s-au autoevacuat aproximativ 32 persoane.

În interiorul apartamentului cuprins de incendiu au ars mai multe materiale textile și deșeuri menajere, care au produs degajări mari de fum.

Pompierii au stabilit că incendiul s-a produs, cel mai probabil, de la o țigară lăsată aprinsă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole