Timișoara: în zona Traian s-a deschis “Piața pe Roți“, o piață volantă inedită

Societatea de Piețe SA, Primăria Municipiului Timișoara și Asociația Cetățean de Traian au lansat astăzi nou concept de piață volantă.

Este vorba despre o Piață pe Roți, care reunește producători locali cu rulotele lor.

Prima inițiativă de acest tip a avut loc în Piața Traian cu participarea primarului Dominic Fritz.

În cadrul piețelor ne propune o expansiune a  piețelor volante și o dată cu ele și o reinventare a acestora. Ne dorim ca piețele noastre pe lângă promovarea produselor locale, să aducă și un aport zonelor de amplasament. Începem cu producători de nișă, cu posibilitate de extindere. Facem asta pentru că ne dorim pe prim plan să primeze calitatea și nu cantitatea. În fiecare vineri din această luna Piața Traian va fi gazdă pentru producători locali cu rulotele lor specializate, care vor comercializa preparate proprii, proaspete“, a declarat la deschidere directorul interimar al Piețe SA, Mirel Pop.

Producătorii prezenți comercializează preparate după rețete regionale.

Astăzi la deschiderea oficială, mulți curioși au venit alături de noi la acest eveniment, al pieței volante. Ne-am putut delectat cu bunătăți autohtone. Cine a fost, nu a plecat fără măcar a cumpără unul din produsele locului. În cadrul evenimentelor de acest gen timișorenii pot găsi de la preparate tradiționale din carne, la delicatese din lactate, patiserii după rețete moștenite si produse din panificație proaspătă, prețurile sunt pentru toate buzunarele și toate capriciile. Ne-am bucurat împreună de acest eveniment creat într-o zonă istorică importantă a Timișoarei, chiar pe locul unei foste piețe“, a precizat la rândul său directorul adjunct al Piețe SA, Cătălina Jahn.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole