Timișoara: fabrica AEM tot mai aproape de faliment – datorii de circa 50 de milioane de euro –  1.5 milioane de euro la angajați, 12.5 milioane de euro la Stat, 25 de milioane de euro la bănci și 10 milioane de euro la furnizori

Fabrica de contoare AEM din Timișoara mai poate scăpa de faliment doar printr-o minune. 

Tudor Hrincescu, care a ocupat mai multe funcții de conducere în cadrul companiei timișorene, susține într-o declarație acordată Radio Timișoara, că există datorii de zeci de milioane de euro și șanse infime pentru redresare.

Cunosc în detaliu situația. Sunt datorii către angajați de circa 1.5 milioane de euro pentru că din septembrie pentru nu s-au luat salariile și bonurile de masă. La Stat sunt datorii de 65 de milioane de lei, adică 12.5 milioane de euro. La bancă sunt datorii între 24/25 milioane de euro. La furnizori sunt datorii de circa 10 milioane de euro. Nu avem niciun contract, zero contracte, și nu avem niciun ban de primit. Noi avem doar bani de dat. Suntem în situația de faliment și executare directă. Se așteaptă acum în ianuarie un contractor și posibil investitor și ala ar avea 1% șanse ca AEM-ul să se salveze. Produsele noastre sunt căutate, dar nu suntem eligibili din cauza datoriilor și a managementului defectuos pe care îl promovează actualul acționar“, a declarat Tudor Hrincescu pentru Radio Timișoara.

Acționarii companiei AEM sunt Ionel Pepenică – 54%, Tiberiu Hidi – 15%, Cosmin Ștefăniță Ciovică – 5% și Luxten Lighting Company SA – 24% (companie deținută în proporție de 63,74 procente de Nicolae Claudiu Rădulescu).

La AEM Timișoara a fost angajată ani la rând Elena Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu, care încasa lunar 10.000 de euro.

De-a lungul timpului din Consiliul de Supraveghere al societății a făcut parte și Gheorghe „Bebe“ Ionescu, nimeni altul decât la ora actuală fostul cuscrul al lui Traian Băsescu.

În anul 2020 acționarii fabricii de contoare AEM Timișoara, printre care si fosta directoare Olimpia Moica, săltați de mascați, suspectată că ar fi constituit un grup infracțional care, în perioada 2011 – 2017, ar fi fraudat fabrica de contoare cu peste 60 milioane de euro.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole