Timișoara: După inițiativa #Robuvinoînapoi se va lansa și Liga anti-Fritz

Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a declarat sâmbătă, la Timişoara, că va înfiinţa Liga anti-Fritz pentru demiterea actualului edil al municipiului „prin alegeri democratice”, iar săptămâna viitoare va anunţa lista celor care au pactizat cu Liga.

George Simion a afirmat că „sunt reprezentanţi de la mai multe partide politice, reprezentanţi dintre autorităţile locale care au condus Timişoara şi judeţul Timiş şi au anunţat că se alătură Ligii anti-Fritz”.

Liga anti-Fritz va avea evenimente publice periodice cu presa locală şi cu timişoreni, demarând şi adunarea de semnături pentru înlăturarea actualului edil din fruntea primăriei înainte de anul 2024, pentru că acesta „nu merită” funcţia pe care o ocupă.

„Pentru că vineri am văzut situaţia de pe teren şi am avut întâlniri cu mulţi bănăţeni decişi să-şi unească eforturile pentru spiritul Timişoarei, care nu mai este reflectat în niciun caz de administraţia locală de astăzi, vom anunţa în zilele următoare componenţa Alianţei pentru Unirea Românilor pe plan local, pentru eliminarea (demiterea, n.r.) primarului Dominic Fritz din viaţa politică românească prin alegeri democratice. O Ligă anti-Fritz. Nu anti-Fritz, cetăţeanul german paraşutat la Timişoara, ci anti-Fritz care le-a promis timişorenilor că vor avea condiţii normale (de trai, n.r.) dar s-a ajuns fără căldură în case, o administraţie păguboasă care are de plătit amenda de peste 20.000.000 de euro din banii românilor, pentru că nu a fost capabil să gestioneze situaţia de la Colterm”, a detaliat George Simion.

El a adăugat că administraţia Fritz este lipsită de transparenţă, întrucât nu primeşte cetăţeni în audienţă şi nu este capabilă să rezolve probleme elementare.

„Domnul Bânciu şi cei de la Memorialul Revoluţiei aveau nevoie de câteva sute de lei pentru coroanele pe care le depun în fiecare an la gura de canal de la Popeşti-Leordeni (în care a fost aruncată cenuşa martirilor Timişoarei din decembrie 1989, n.r.), dar nu au găsit deschidere pentru acest lucru. Nu sunt primiţi şi nici să le explice cineva: ‘Nu avem bani pentru că am plătit 20.000.000 de euro amenda pentru Colterm şi nu mai avem 300 de lei pentru o coroană'”, a subliniat liderul AUR.

În altă ordine de idei, George Simion l-a acuzat pe Dominic Fritz că „minte mult” în postarea publică în care relata despre faptul că „o bandă de membri şi simpatizaţi ai AUR” şi ai Noii Drepte Mehedinţi au pătruns ilegal în clădirea Primăriei Timişoara, întrucât el a mers la primărie pentru a cere o audienţă „pentru domnul Bânciu”, care nu este primit în audienţă de o lună şi jumătate.

El a negat faptul că AUR abordează metode agresive şi a afirmat că nu cunoaşte „care sunt metodele agresive. Cred că metodă agresivă de intimidare este postarea lui Dominic Fritz unde a minţit foarte mult, iar dacă unul minte, şi celălalt poate să ţipe ‘Minţi!'”, a menţionat George Simion.

El a mai punctat că tentativele de a fi scoşi acum în afara legii total nedemocratic „nu fac cinste spiritului Timişoarei” şi a adăugat că până la comemorarea Zilelor Revoluţiei din decembrie 1989 de la Timişoara, AUR îşi asumă să ridice un monument la gura de canal de la Popeşti-Leordeni, în care a fost aruncată cenuşa martirilor Timişoarei arşi la crematoriu, întrucât nimeni nu a făcut acest lucru până acum.

AUR a sărbătorit, sâmbătă, la Timişoara, Ziua Culturii Naţionale alături de reprezentanţii minorităţilor.

În toamna lui 2021 timișoreanul Alexandru Filpișan a lansat inițiativa #Robuvinoînapoi.

“Fritz, ajunge, apucă-te de treabă! Timisorenii nu te-au trimis in fotoliul de primar doar pentru a trage draperiile din birou. Apropo, după ce le tragi si privesti pe geam, cum se vede Timisoara după un an de ZERO PROIECTE SI ZERO REALIZARI? Pâna să imi raspunzi, iti spun eu că de jos, de la nivelul unui simplu cetatean care ia contact zi de zi cu orasul, se vede groaznic de rău!“, spunea Alexandru Filpișan, membru PNL.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole