Timișoara: duminică începe festivalul TESZT – vor fi 31 de spectacole ale unor companii din 15 țări

Duminică începe a 14-a ediție a Festivalului Euroregional de Teatru din Timişoara – TESZT, organizat de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely, în care sunt prezentate publicului 31 de spectacole indoor și outdoor ale unor companii din 15 țări, într-o ediție care face parte din Programul Oficial Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023.

Compania Teatro dei Venti din Italia, care a mai fost prezentă și anul trecut la TESZT, cu spectacolul Moby Dick, revine în festivalul nostru cu o nouă propunere de spectacol outdoor: „Draaagonul”, în regia lui Stefano Té.   

Luni, 22 mai și marți, 23 mai, cu începere de la ora 21:00 vor avea loc cele două reprezentații ale spectacolului, în Piața Libertății. Accesul publicului este liber.

Spectacolul se adresează publicului de toate vârstele și este o adaptare după piesa satirică „Dragonul” de Evgenij Schwartz. Atmosfera fantastică și infernală a basmului original este reprodusă prin utilizarea tehnicilor teatrului stradal: picioroange, bastoane aprinse, 7 măști uriașe, mașini de suflat foc, un dragon de 5 metri, un cal și alte mici obiecte de decor mobil.

Din distribuție fac parte artiștii Alessio Boni, Laura Bruni, Oxana Casolari, Francesca Figini, Davide Filippi, Beatrice Pizzardo, Antonio Santangelo, Cesare Trebeschi, iar muzica live este compusă și interpretată de Igino Luigi Caselgrandi.  

O producție Teatro dei Venti în colaborare cu CERS, realizată cu sprijinul Regiunii Emilia Romagna. Proiectul a fost implementat datorită parteneriatului cu ATER Fondazione.

Informații despre toate spectacolele și programul complet al festivalului sunt disponibile pe site-ul www.teszt.ro.

Toate spectacolele vor fi traduse în română, maghiară și engleză, în funcție de limba spectacolului, iar la finalul fiecărei seri artiștii vor participa la discuții cu publicul.

Biletele online se găsesc pe site-ul www.ticket.tm-t.ro

Recomandările noastre

Cele mai citite articole